Laddar

Ytterligare en HBK–talang i landslaget: ”Jobbat för den drömmen länge”

Han gör Isac Larsson sällskap på La Manga.

delningar

24Halmstad har tidigare skrivit om att Isac Larsson blivit uttagen i det svenska P17–landslaget som ska spela tre matcher på La Manga mellan den 8 och 12 februari. Nu står det klart att Larsson inte blir ensam HBK:are i truppen. Detta då även anfallaren Taylor Silverholt, efter ett återbud, fått plats i truppen.

– Det var riktigt skönt. Jag har varit med på tre läger med landslaget, men nu är det första gången jag blir uttagen i en landslagstrupp. Nu ska jag visa vad jag går för, säger Taylor Silverholt till 24Halmstad.

Efter att ha varit med på tre läger. Hur kände du precis när du fick beskedet att du skulle komma med i landslagstruppen? – Äntligen. Jag har haft detta som ett mål sedan jag var med på elitlägret sommaren 2016, så jag har jobbat för den drömmen väldigt länge.

Beskedet om att han var uttagen fick han från förbundskaptenen på telefon.

– Det var en go känsla då, när man hörde de orden, säger Silverholt.

Vad har du för målsättning på La Manga? – Att visa vad jag går för. Göra det jag är bra på, och visa att jag är värd en plats. Eftersom det är tre matcher så kommer jag få spela en match, men sedan hoppas jag att antingen få starta eller hoppa in i ytterligare en match.

Styrkorna i Silverholts spel anser han själv vara hans snabbhet, och hans avslut, samt att han är hyfsat stark.

Nu kommer du att ha med dig Isac Larsson från HBK, hur skönt är det? – Det känns väldigt skönt. Vi har spelat ihop nästan hela livet och följt varandra nästan hela vägen.

Hemma i HBK är det än så länge spel i U19–laget som gäller för Silverholt.

– Jag kommer att fajtas på där, och så hoppas jag få spela i U21 också. Och förhoppningsvis få ett A–lagskontrakt, säger Taylor Silverholt.

 

Relaterade artiklar