Laddar

VM-förberedelserna går in i slutspurten: ”Nu är det väldigt nära”

Nu är det mindre än en månad kvar tills lag-VM i bordtennis startar i Halmstad.

delningar

Den 29 april startar lag-VM i bordtennis – det största idrottsevenemanget i Halmstads historia. 24Halmstad begav sig ut till Halmstad Arena för att se hur det går med förberedelserna, med mindre än en månad kvar tills arrangemanget startar.

Under 24Halmstads besök jobbas det för fullt med att montera ner sargerna i Sannarpshallen och nya ishallen, så att man kan använda tre olika hallar under mästerskapet.

– Idag har vi påbörjat arbetet med att ta ner hockeysargen för att få lite mer utrymme till kommande golvläggning och mattläggning. Sedan ska det ju så småningom placeras ut hagar och bord på det, säger Johnny Ewerstein, projektledare för lag-VM 2018.

Redan förra veckan började ni med att smälta isen? – Ja, det stämmer. Man kör med ismaskinerna för att det ska gå fortare, innan man körde med skurmaskiner för att få upp det sista vattnet, så det är en ganska lång process.

Arbetet med nedmonteringen av sargen kommer att ta åtminstone två dagar, men kan även ta något längre tid.

När ni är klara med sargerna, vad återstår då? – Det återstår enormt många grejer, men undergolv är väl det som kommer härnäst, och det kommer att läggas upp emot 8000 kvadrat undergolv. Efter det så kommer det att rullas ut bordtennismatta, och så kommer det folk som ansvarar för att det ska limmas korrekt.

Tanken är att underlaget ska var detsamma som när Sverige EM–kvalade mot Danmark i slutet på februari.

 

Johnny Ewerstein. Foto: Mattias Olsson

Hur känns det nu, med mindre än en månad kvar tills VM börjar? – Det känns att det närmar sig. Det är väldigt mycket olika bollar i luften nu för att sy ihop de sista detaljerna, och få allting på plats. Tre, fyra veckor är inte mycket i det här sammanhanget så nu är det väldigt nära. Nu är det jobb från tidig morgon till sena kvällar alla dagar i veckan, för oss som är involverade. Det är enormt mycket timmar som behöver läggas ner nu.

Är det något du känner dig lite extra orolig för i dagsläget? – Nej, inte så specifikt. Men logistik och transporter ska fungera, plus då allt vi ändrar om inne i Halmstad Arena, så det är sådant som ska klaffa de kommande veckorna.

I förra veckan hade man sålt över 7000 biljetter, men målet är högre än så.

– Vi har ett internt mål att sälja 10 000 biljetter i förköp, så det är ju några veckor kvar, och jag tror att vi gått över 8000 nu, det tickar in, så vi hoppas nå vårt mål innan den 29 april. Samtidigt så hoppas vi att många köper på plats när det väl drar igång, så det känns okej. Jag tror inte något annat bordtennisevenemang i Sverige sålt såhär mycket i förköp, säger Johnny Ewerstein.

 

Lag– VM pågår mellan 29 april och 6 maj i Halmstad Arena. Mästerskapet kommer följas av 350 miljoner tv-tittare runt om i hela världen och bevakas av cirka 350 journalister på plats. 72 damlag och 72 herrlag från omkring 100 nationer deltar.

Relaterade artiklar