Laddar

”Ville ha en dosa snus och en fisketidning”

Guldhjälten tillbaka i Drott – så övertalades han.

delningar

Under onsdagen gjorde meste Drottaren Martin Bystedt comeback i ett sargat HK Drott som föll borta mot Kroppskultur. 24Halmstad hörde av sig till Claes Andersson, lagledare för Drotts herrar, för att få veta mer om värvningskuppen.

– Det är ju så att vi är väldigt åderlåtna på spelarsidan i dagsläget. Alla skador gör att vi har ont om spelare i en redan smal trupp.

Då kom infallet att höra av sig till den forne guldhjälten som drog sig tillbaka från handbollen 2015.

– Vi fick två återbud under matchdagen men lyckades få tag på Martin på jobbet. Det blev ju en fråga om ersättning också. Han ville ha en dosa snus och en fisketidning för att ställa upp. Så vi förhandlade fram vem som skulle stå detta och han åkte med i bussen till Uddevalla i sina arbetskläder.

Finns det möjlighet att han hoppar in fler gånger under säsongen? – Det är absolut möjligt, men jag vill varken säga ja eller nej. Det är helt på hans villkor. Men han hade väldigt lätt att säga ja och tyckte det var roligt.

Vad gör det att ha en så rutinerad kille med i ert väldigt unga lag? – Vi har en medelålder på under 20 år, och med honom så höjs den till 21! Skämt åsido så betyder han oerhört mycket med sin blotta närvaro. Men självklart finns det ju lättare lägen att gå in i.

Relaterade artiklar