Laddar

Vill bygga 2000 bostäder i Halmstad: ”Vår ambition är att växa”

En helt ny stadsdel kommer att växa fram, om förslaget går igenom.

delningar

Privata bostadsbolaget Tornet vill bygga 2000 bostäder i Halmstad i samarbete med det kommunala bostadsbolaget HFAB, rapporterar tidningen Hem & Hyra.

Ambitionen bygger på att det privata bostadsbolaget får köpa 700 lägenheter av HFAB – och att parterna blir delägare i ett markområde i Fyllinge. Planen är att en helt ny stadsdel ska växa fram.

− Vår ambition är att växa och Halmstad är en bra ort att göra det på. Vi har också redan ett samarbete med HFAB. Förvaltningsmässigt är det bra att komma upp i volym, säger Tornets vd Göran Wendel till tidningen.

Ledningen inom HFAB undersöker just nu förslaget från Tornet och meddelar att analysen ska vara klar den 23 mars. Den kommer innefatta områden såsom ekonomi, byggmöjligheter på Fyllinge, hyresgäster och förvaltning, skriver bostadsbolaget på sin hemsida.

− Av bolagets ledning har vi begärt en fördjupad analys. Inga beslut är fattade. Vi väger fördelar mot nackdelar, säger Henrik Andersson (C) ordförande i HFAB:s styrelse.

Om styrelsen säger ja går frågan vidare till kommunfullmäktige i Halmstad. Tornet bildades 2010 och ägs idag av Riksbyggen, Folksam, Peab och Balder. Bolaget har redan ett samarbete med HFAB i skapandet av en stadsdel som kallas Lundgren Trädgårdar som ska bestå av både hyres- och bostadsrätter.

Relaterade artiklar