Laddar

”Vi får hoppas att folk är ärliga”

Segern är inte vunnen än för Drott.

delningar

En knapp vecka har passerat sedan HK Drott genomförde sin kampanj ”Rädda Drott-matchen” i samband med herr- och damlagets båda seriepremiärer. Efter att ha fått några dagar att smälta intrycken är dock herrlagets matchcoach Claes Andersson, som varit en av de drivande krafterna bakom kampanjen, lite splittrad.

– Det är lite tudelat. Dels känner man en otrolig glädje att vi kom igång och kom till premiären. Det var många nya ansikten som dök upp och ville hjälpa till. Sen blev det väldigt mycket fokus på det som inte var det sportsliga vilket är lite synd förstås.

Har ni fått något resultat ännu? – Sammanlagt så kom det 1150 på herrmatchen och cirka 1300 dammatchen. Vi får det till att vi har en snittsiffra på 1350 i publiken rakt av. Antagligen kommer den publiksiffran inte att slås i Division 1 Södra i år. Sen har jag hört att AIKs damer sagt att de ska försöka slå det, men det tror jag inte de kommer att lyckas med. Så det är ju fantastiskt kul.

– Sen är det även så att det finns runt  700 personer som betalat för en biljett men inte dök upp, eftersom de gjort det av rent solidariska skäl.

Det är dock en bra bit kvar innan man kan tillgodose sig några pengar från arrangemanget. Nu skall fakturor skickas ut till de som förbundit sig att betala en viss summa per åskådare.

– Allt hänger ju på att folk står för det de lovat och faktiskt betalar. Det kommer att gå ut en faktura med ett följebrev där vi redovisar läget. Vi blir jätteglada om folk går med på att betala så mycket som de tagit risken att få betala, det vill säga för en fullsatt arena. In en bra värld så kanske vi får in 600 000. Men vi räknar med att vi kommer att få in mellan 200 och 600 000 kronor. Så vi får hoppas att folk är ärliga och betalar.

Hur går ni framåt nu? – Nu har vi ju klarat oss på kort sikt och kommer att klara av att betala resterande skuld till kommunen. Det är nu kostnaderna börjar. I lördags kostade domarna 10 000 kronor, bussresan till damernas bortamatch i helgen kostar 20 000 så vi är långt ifrån färdiga. Vi har har budgeterat att båda våra lag kommer att gå på ungefär en miljon styck att driva. Vi måste därför  komma igång med vår försäljning av reklamplatser och annat för att dra igång intäkterna.

Imorgon fredag möter Drotts herrar Kärra HF på bortaplan, ett Kärra som skrällde i den första omgången och spelade oavgjort med Anderstorp. Samspelt lag, spelar fin handboll, ser samspelta ut.

–  De är ett samspelt lag som spelar fin handboll. I talande stund har vi samma trupp som senast. Vi har axelskador på Hampus Fernebrand, som ska opereras, och Johan Petersson. Båda bidrar med storlek och skytte vilket vi skulle behöva ha in. Vi gjorde 29 mål i lördags och 21 av dem från 6 meter och från kanterna. Vi vill dock hemskt gärna ha lite fler mål utifrån.

Vad behöver ni förbättra sedan matchen mot S-Hof? – Allt egentligem, men exempelvis måste vi hjälpa våra målvakter lite bättre. Under försäsongen har vi haft bättre försvarsspel, så det var vi inte oroliga för. Däremot var vi oroligare för anfallsspelet, som jag fortfarande tror att vi behöver fyra-fem omgångar för att sätta. Sen kom man ut efter match och så hade det varit tvärtom mot hur man trott på förhand.

Hur slår ni Kärra? Vi ska göra lite fler mål än dem, och därför släppa in färre. Sen måste vi också få lite mer fart i spelet, springa lite snabbare helt enkelt så att vi kan göra enkla mål på uppspel. Rent generellt måste vi vara lite noggrannare och precisare.

 

Relaterade artiklar