Laddar

”Vi är här för att spela handboll”

Blandade känslor efter seriepremiärerna.

delningar

Förhoppningarna om en fullsatt Halmstad Arena under ”Rädda Drott-matchen” skulle visa sig bli ouppfyllda när HK Drotts herr- och damlag gjorde seriepremiär under lördagen. Herrarna fick se sig besegrade av Sävehofs farmarlag S-Hof med 33-29, medan damerna besegrade Kärra HF med 28-26.

Uppskattningsvis var det ungefär 1200 personer som tog sig till Halmstad Arena. Som 24Halmstad tidigare rapporterat om har dagen haft som syfte att stärka klubbens ekonomi. Både företag och privatpersoner har nämligen kunnat förbinda sig att betala en viss slant per åskådare.

För herrarna såg det i paus hoppfullt ut då man gör en jämn första halvlek och ligger under med uddamålet i paus. Efter vilan gör man dock en svag period och tappar till ett sjumålsunderläge på bara några minuter. Trots en stark slutforcering.

– Det är klart det är roligt att vara igång igen, men det är aldrig kul att förlora. Vi var lite ofokuserade i andra halvlek och gör mycket misstag bakåt snarare än framåt, tvärtom mot hur det har sett ut på försäsongen. Samtidigt gör vi vi ju en hel del mål. 29 mål är inte så illa, säger Daniel Hagström som blev utsedd till matchens lirare i Drott.

Hur har ni spelare påverkats av sommarens stora följetång? – Vi spelare har inte lagt så mycket kraft på det. Vi är här för att spela handboll. Det hade såklart varit roligare att vara i hallen men det kvittar egentligen. Det har fungerat rätt bra i Slöinge.

  Foto: Johan Olsson

Även från ledningens sida hade man blandade känslor efter dagens seriepremiär.

– Man är lite tudelad. Samtidigt som det är härligt att vara igång och spela igen, och att det faktiskt kom en publik, så är det ju tråkigt att förlora på det sättet. Vi ligger under med 16-17 i paus och det är ju åtminstone sju för mycket. Jag tror vi hade tio tekniska fel i första halvlek. I andra hade vi faktiskt färre, men då tappar vi istället, säger matchcoach Claes Andersson.

  Foto: Johan Olsson

För damerna gick det desto bättre. Man hämtade upp ett tidigt underläge till att vinna med 28-26, mycket tack vare en storspelande Christine Brorsson i Drottmålet.

– Det var jätteroligt med seriepremiär och härligt att vinna. Det var skönt att komma igång igen efter en hård försäsong.

Du stod för en riktigt stark prestation i målet, hur kändes det? – Det kändes bra, men jag får mycket hjälp av försvaret så att jag kan göra enkla räddningar.

Matchen var speciell för Christine på andra sätt också då dagens publik troligtvis är den största hon spelat inför än så länge.

– Jag tror knappt att jag spelat inför en så stor publik. Det var jätteroligt och jag hoppas verkligen att de kommer tillbaka.

  Foto: Johan Olsson

Herrar

HK Drott – S-Hof: 29-33 Matchens spelare i Drott: Daniel Hagström

Damer

HK Drott – Kärra HF: 28-26 Matchens spelare i Drott: Christine Brorsson

Relaterade artiklar