Världsunik satsning – tar sporten till ny nivå

Halmstad Golfarena kan snart stoltsera med en unik anläggning.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Halmstad Golfarena har sedan starten 2010 expanderat kraftigt, och innehar i dag hotell, konferensanläggning, restaurang, gym samt träningsmöjligheter för golf och längdskidåkning som finns tillgängligt för allmänheten. VD:n Martin Siljegård, en av de åtta ägarna i det privatägda bolaget, har ständigt nya kreativa lösningar och idéer för en fortsatt utveckling för golfarenan.

– Först och främst tittar vi alltid på vad som ligger rätt i tiden. Har vi gjort något tidigare som inte alls fungerade, kan man testa det senare i en ny tappning. Och då kanske det funkar bättre, säger Martin Siljegård.

Halmstad är golfhuvudstaden i Sverige där det kryllar av idylliska golfbanor. Många av Halmstadborna söker sig till golfklubbarna i bland annat Ringenäs, Haverdal och Tylösand. Golfarenan är mer som ett komplement till de andra banorna, menar Siljegård.

I dag finns 800 golfspelare listade på golfarenan. Troligtvis kommer den siffran att öka ganska snart, inte minst efter att ett hundratal spelare listar sig per år, men också för att Martin och hans kollegor nu har ett jätteprojekt på gång. Ett projekt som kommer att gagna Halmstadgolfen året runt.

– Tidigt i höstas påbörjade vi bygget av en träningshall. Den ska stå klar i mars-april, och omfattar 400 kvadratmeter. Något liknande finns inte någon annanstans. Det här är helt unikt, berättar golfarenans VD.

Den nya träningshallen innebär att golfsäsongen kan förlängas och därmed bli en året runt-sport. Martin Siljegård är säker på att den nya satsningen kommer att bli ett stort lyft för sporten – inte endast lokalt.

– Golfare spelar i regel inte under vintern, då vädret inte är det bästa. Sen när det är dags att gå ut och spela på våren, ja då är man ringrostig. Det tar ett par månader innan man är igång igen. Då passar det perfekt att hålla igång hos oss för att inte tappa svingen, säger Martin Siljegård och fortsätter:

– Dessutom har vi väldigt många klubbar som kommer hit för att träna. Nu ges möjligheten för dem att även vara hos oss under vintermånaderna.

Den nya anläggningen kommer inte enbart att generera en ny träningshall. En ny multilokal, som kan användas till fest, konferenser eller utbildar, kommer också att stå klar. Och redan är intresset för golfarenans unika satsning stor.

– Ja, vi har redan en förfrågan från en kund om att hyra lokalen för fest. Det är väldigt roligt givetvis, avslutar Martin Siljegård.

Illustrationer av den nya träningshallen. Foto: Fredblad Arkitekter

Illustrationer av den nya träningshallen. Foto: Fredblad Arkitekter

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar