Världens bästa har intagit Halmstad igen

Lokalt företag inom träningsbranschen står som arrangör.

delningar

Så sent som i maj stod världens bästa bordtennisspelare i Halmstad arena och gjorde upp om VM-titeln. På måndagen var det återigen dags för världens bästa att ställas mot varandra, men den här gången i styrkelyft. Varför de den här gången hamnade i Halmstad den här gången, kan Oscar Björk, projektledare på Eleiko, svara på.

– Egentligen var det Ryssland som skulle arrangera tävlingen, men de drog sig ur. Valet föll då på Sverige som arrangör, och Svenska styrkelyftförbundet såg då möjligheten att arrangera det tillsammans med Eleiko. Det är första gången ett företag står som arrangör i ett VM i styrkelyft, säger han.

Sammanlagt är det 350 tävlande med i VM, där 40 länder deltar. Under fyra timmar per dag avgörs varje viktklass, där två till tre viktklasser avgörs per dag. Det är alltså ett intensivt arbete som väntar fram till lördag, där allt i arenan ska fungera, samtidigt som de tävlande och dess ledare ska ta sig fram och tillbaka från arenan.

– Vi har 60 volontärer på plats här (i arenan) om dagen. Utanför allt samarbetar vi med Sennans buss som kör mellan arenan, hotell, gym, flygplats och tågstationen. Dessutom har vi andra lokala aktörer här som Linson som hjälpt oss med ljud och ljus och Ekströms åkeri som kört hit grejerna, förklarar Oscar.

På grund av Rysslands avhopp som värdnation fick Sverige endast ett år på sig att förbereda inför mästerskapet. Trots mycket logistik i det hela, menar Oscar Björk att det "gått bra trots förutsättningarna".

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar