Vänskapskretsen växer för Hallandstjejer

Har över 1700 medlemmar i gruppen.

delningar

För nästan två år sedan startades Facebookgruppen Hallandstjejer av kocken Emelie Bengtsson från Falkenberg och undersköterskan Malin Levinsson från Varberg. I dag har gruppen skapat flera nya vänskaper i Halland med sina 1770 medlemmar.

– Det började med att vi var 4-5 tjejer som skulle ut och äta. Vi la upp en bild på Facebook och då fick vi kommentarer från vänner som ville med. Så vi gjorde ett nytt försök där vi bjöd in vännerna och sedan ett nytt där de vännerna bjöd in sina vänner, sedan blev det bara mer och mer, förklarar Emelie.

Oftast innefattar aktiviteterna i gruppen att gå ut att äta, fika, promenader, lekträffar och konserter.

– Det är fler som träffat vänner än vad vi förväntade oss. Vissa har till och med träffat bästa vänner, som till exempel firar högtider tillsammans.

Har du själv hittat nya vänner genom gruppen?

– Ja, jag har till och med nästan träffat en bästa vän. Vi har bara känt varandra i en och en halv månad nu, men det känns som det kommer bli en riktigt bra vänskap.

Varför vänder sig gruppen inte till killar?

– Från start var vi bara tjejer som var ute och åt. Det är lätt att det blir en dejting-variant när det är killar med, så det blir mer bekvämt när det bara blir vi tjejer. Vi har haft män som sökt till gruppen, men vi har märkt att de inte varit riktade till att bara hitta vänner. Men om männen hade startat en egen liknande grupp hade det säkert gått bra. Vi riktas oss till alla kvinnor i Halland eller till alla som är på besök här. Gruppen sträcker sig till alla åldrar, det finns 18-åringar och upp till 82-åringar med i gruppen, avslutar Emelie.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar