Laddar

”Väldigt blandad kvalité”

HBK:s första träning för säsongen:

delningar

Under måndagen gjorde Halmstads BK sin första träning för säsongen 2018 på konstgräset vid Halmstads Arena. 24Halmstad var på plats för att kolla hur känslan var efter den första träningen.

– Det känns roligt att vara tillbaka. Det känns roligt att se alla spelare igen, vi kommer att träffas en del, men det känns väldigt roligt att få sätta igång, säger HBK:s tränare Igor Krulj till 24Halmstad direkt efter att träning avslutats.

 

Igor Krulj. Foto: Mattias Olsson.

Hur tyckte du att det såg ut? – Det är alltid väldigt blandad kvalité första passet, det är många som är sugna på att spela fotboll, då vill man kanske lite mer än vad kroppen eller huvudet hänger med under de första passen, men det var ett bra första träningspass, det tycker jag.

Före dagens träning hade man också ett möte på Örjans Vall, där laget fick reda på vad som väntar de kommande veckorna samt hur träningsintensiteten kommer att vara. Spelarna informerades även om klubbens kommande träningsläger.

Någon målsättning för säsongen satte man dock inte under mötet. – Nej, det gjorde vi inte. Det finns ingen officiell målsättning. Men det är självklart, vi vill utvecklas och vi vill vinna, så då är det väl inte så konstigt till slut vad det handlar om, säger Krulj med ett leende.

Vad blir viktigast för att lyckas med det då? – Det viktigaste blir att vi verkligen ligger i under träningarna och den uppbyggnadsperiod vi har nu. Att vi får med alla moment och kommer upp i den fysiska statusen vi vill nå, men att även sätta ett spelsätt som vi känner oss trygga med.

Det tidigare nämnda träningslägret kommer att vara på Irland, ett kanske inte helt väntad plats att lägga ett träningsläger.

– Vi ville hitta något lite annorlunda läger. Vi var i Barcelona förra året så vi ville gör något annorlunda där vi kan bygga laget samtidigt som vi tränar på, så därför blev det Irland, säger Krulj.

Träningslägrets kommer att vara mellan den 7–11 februari. Inga träningsmatcher kommer att spelas under lägret, utan laget fokuserar helt på träningen.

Tränare Krulj kan också glädja sig åt ett lag nästan helt fritt från skador.

– I dagsläget är alla spelare friska och hela förutom Johan Oremo, som håller på med rehab. Men han var här och körde lite enskilt i dag på träningen.

Träningen innebar också första passet för lagets fyra nyförvärv, Peter Larsson, Thomas Boakye, Dida Rashidi och Andreas Hadenius att visa upp sig.

– De såg bra ut, pigga och bra killar allihopa, men man värderar inte någon efter ett träningspass men de såg bra ut allihopa, säger Igor Krulj.

 

Peter Larsson. Foto: Krister Andersson / Bildbyrån.

Även Peter Larsson var nöjd efter den första träningen.

– Det är fortfarande speciellt med den första träningen för säsongen, särskilt för mig som bytt klubb nu också. Nu får man träffa de nya grabbarna. Det är väldigt speciellt är det, och det är kul att vara tillbaka, säger Peter Larsson.

 

 

Relaterade artiklar