Laddar

”Våga visa kärlek till staden och varandra”

Halmstad City förbereder sig för kärleksvecka – en satsning är redan en succé.

delningar

Under nästa vecka satsar Halmstad City på en kärleksvecka, där den stora dagen blir på alla hjärtans dag, då Halmstad firar att man är 100 000 invånare, med en lång rad av olika evenemang som 24Halmstad har skrivit om tidigare. En av aktiviteterna som kommer att finnas under alla hjärtans dag är drop–in vigsel i rådhuset. I det fallet har man redan nåtts av glädjande besked.

– Något som är väldigt roligt är att det är några stycken som kommer att ta chansen att gifta i rådhuset. Jag tror att det är 8 par som har gjort den hindersprövning som krävs, men jag kan ju ha missat något. Och de tio första paren som gifter sig får ju en present. Jag tycker att det är jättekul att de tar chansen att gifta sig, säger projektledaren, Rebecka Wik till 24Halmstad.

– Sedan kommer vi också att få besök av Fredrik Berglund, en av grundarna till We are voice, han kommer att vara med på konserten på Stora torg, säger Wik.

Vad har ni för målsättning med kärleksveckan? – Dels att sprida sångglädje, som är en viktig bit för mig personligen. Sedan vill vi visa att Halmstad faktiskt är kärleksstaden. Men främst är det ju för att fira att Halmstad blir 100 000 invånare.

Efter nästa vecka, vilken känsla vill du att Halmstadborna ska ha fått med sig? – En bra känsla. Sedan kan det låta lite klyschigt men vi vill att de ska få med sig en känsla av kärlek, och att sprida den vidare. Att detta blir ett väldigt bra avstamp att vi nu tillsammans ska vara en enad stad, och att vi ska vara stolta över vår stad. Att man vågar visa kärlek till staden och till varandra.

Vilka fördelar tycker du det blir av att vi blir över 100 000? – För oss här i city så blir det ju större köpkraft. En större köpkraft gör det mer attraktivt att välja att etablera sig här. Mer etableringar ger fler arbetstillfällen, som i sin tur ger större köpkraft, så det blir en god cirkel.

Under kärleksveckan kommer butikerna i city att ha kärlekstema.

– Butikerna väljer själva vad de vill göra. Vissa kommer att ha kärleksfulla erbjudanden. Andra kommer att dekorera med hjärtan, medan vissa delar ut godis eller spela kärleksmusik. Tanken är att skapa en känsla där det ska vara fin stämning hela veckan, men att alla hjärtans dag sticker ut lite extra, säger Rebecka Wik.