Utvisningarna blev Hammers fall i Nybro

Halmstad åkte på en tung förlust borta mot Nybro. - Foto: Faton Pasho

Vikings numret större i hemmamötet mot Halmstad. Hemmalaget vann med klara 5-1.

delningar

Halmstad Hammers åkte på fredagen till Nybro för att möta seriesexan Vikings i jakten på tre nya poäng. Det blev dock en tung start för Hammers som efter nio spelade minuter redan hade dragit på sig nio utvisningsminuter och ett matchstraff på Alexander Wadlund.

Hemmalaget Vikings kunde efter mycket om och men göra 1-0 bakom en storspelande Anton Malmborg i powerplay.

I slutet på den första perioden och början av andra trampade Hammers igång maskineriet men efter uteblivna mål kunde hemmalagets Martin Olsson skicka in 2-0 och kort därefter höll sig Robin Kokkonen framme och skyfflade in 3-0.

Nybro Vikings hann sedan även göra 4-0 i boxplay och 5-0 efter en projektil från finländaren Janne Kivilahti innan Hammers Markus Nygren spräckte Halmstads nolla på resultattavlan. Matchen slutade med en 1-5 förlust.

– Ja det är väldigt sur förlust. De är både ett och två nummer större än oss idag. De är ett bra hockeylag och när vi inte riktigt är på tårna så syns det tydligt, säger lagkapten Sebastian Nilsson och fortsätter.

– Det är som du säger, vi kommer ut bra första tio och möter upp Nybro på ett bra sätt. Vi stänger mycket av deras spel men sedan så får de ett långt powerplay och tar över mer och får momentum. Vi blir lite tillbakadragna och det är där de vinner matchen, på att vi tar för många utvisningar. Det blir jobbigt, många spelare får sitta och bli kalla medan andra får spela ännu mera. Det blir hackigt i spelet.

Ni skapar en del lägen framåt och hänger med i stora delar av matchen.

– Vi kan inte vara nöjda med att skapa chanser för man vinner inga hockeymatcher på det men vi måste hitta ett sätt att vinna matcher. Det viktigaste för oss är att ta poäng nu, säger han och avslutar.

– Vi får försöka hitta en väg att vinna helt enkelt. Titta på de matcher vi har vunnit och ta med oss det vi gjort bra. Vi måste bli noggrannare i gruppen och ställa högre krav på varandra. Vi kan slå alla lag i den här serien.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar