Laddar

Uppgifter: Här är Kinoshitas nya klubb

Foto: Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

"Har kommit långt i förhandlingarna" med en allsvensk klubb.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det blev 13 fullträffar för den japanske anfallaren Kosuke Kinoshita, 24, i HBK-tröjan den gångna säsongen. Redan i somras gav hans målfarlighet ett eko till IFK Göteborg, som visade ett intresse för japanen då.

Vid årsskiftet gick "Koskes" kontrakt ut med Halmstads BK. I en intervju med 24Halmstad i november sade 24-åringen att det inte fanns någon uteslutning av att spela i HBK även under 2019.

Men nu ser den möjligheten inte särskilt trolig ut längre. I stället ser Kinoshita ut att hamna norrut – och det i AFC Eskilstuna. Tidningen E-kuriren var först med att rapportera om att AFC är angelägna om att plocka in anfallaren, vilket de skrev om ett par dagar innan jul.

I artikeln skrev framgick det att Kinoshita var en av de spelare som finns med klubbens önskelista över tilltänkta nyförvärv. Klubbens sportchef, Azad Budak, ville dock inte kommentera uppgifterna då.

24Halmstad kan nu genom sina uppgifter avslöja att Kinoshita och AFC Eskilstuna kommit "långt i sina förhandlingar". När en eventuell övergång skulle kunna vara i hamn, framgår dock inte enligt uppgifterna.

24Halmstad har sökt Kosuke Kinoshita och Azad Budak utan framgång.

Relaterade artiklar