Ungdomar åtalas för vandalisering av idrottshall

Fyra ungdomar har åtalats för inblandning i vandaliseringen av Oskarströmshallen i december. Skadorna i hallen uppgår till ett värde av två miljoner kronor.

delningar

När en städerska anlände till Oskarströmshallen i Oskarström tidigt på morgonen den 11 december möttes hon av en dyster syn. Flera brandsläckare var tömda på innehållet och golvet i salen var fullt med skum. Dessutom var kranar vid två handfat öppna och vattnet hade runnit ut på golvet då någon hade gjort så att vattnet inte kunde rinna ner i avloppet. Dessutom var fönstren på en glasdörr krossade och en toalett helt sönderslagen.

Golvet på en av läktarna i salen blev helt förstörd till följd av allt vatten. Vattnet hade dessutom runnit genom golvet och förstört stora delar av innertaket. Sammanlagt uppskattas skadorna i hallen uppgå till ett värde av drygt 2 050 000 kronor.

Foto: Polisen

I dag åtalades fyra 16-åriga killar vid Halmstads tingsrätt för att ha varit inne i lokalen. Två av killarna är misstänkta för grov skadegörelse medan de andra två är misstänkta för olaga intrång. Tre av killarna inkom självmant till polishuset för att erkänna brotten.

En av killarna som är misstänkt för grov skadegörelse har i förhör uppgett att killarna först bara tänkte att de skulle sitta inne i idrottshallen och ta det lugnt, men att allt spårade ur efter att han hade tagit fram en brandsläckare och sprutat ner golvet.

– Vi började hoppa på varandra och skämta med varandra. Ta fram redskap och hålla på med dem. Som ett skämt. Sen slutade det med att jag tog fram brandsläckaren och hotade dem med dem, på skoj. Sen började jag spruta över hela stället och det tyckte de andra var skitkul, har killen sagt i förhör.

Alla fyra har i förhör erkänt till brott.

Foto: Polisen

Foto: Polisen

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar