Ung man misshandlade flera personer – slog med dammsugarrör

Misshandlade en person med fyra-fem slag som träffade vid vänster öga, tinningen och axeln.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 20-årsåldern döms vid Halmstad tingsrätt för fyra fall av misshandel, olaga hot, narkotikabrott och brott mot vapenlagen.

Händelserna ägde rum på ett studentboende i Halmstad vid 23.30-00.15 på natten. Det var fest i huset med ett flertal unga män som lyssnade på musik. 20-åringen stördes av musiken och gick till festen för att stänga av musiken. När han lämnade festen sattes musiken åter igen igång. 20-åringen kom då tillbaka med ett dammsugarrör av metall och misshandlade en person med fyra-fem slag som träffade vid vänster öga, tinningen och axeln.

Flera ungdomar ingrep mot misshandeln och 20-åringen slog då ytterligare en person i ansiktet med två knytnävslag. 20-åringen ska då ha lämnat och gått tillbaka till sig. Efter ett tag knackar flera av ungdomarna på hos 20-åringen som öppnar dörren, beväpnad med en kniv. Han hotar personerna men blir avväpnad. Då tar han ett bordsben och slår mot en av ungdomarna på benet. Polis kommer till platsen och tumultet lägger sig. Det visar sig sen att 20-åringen var påverkad av cannabis vid tillfället.

Vid ett annat tillfälle, den 14 november, ska 20-åringen misshandlat sin granne. Han har då trott att hans granne skrivit något ofördelaktigt om honom på internet varpå han slagit grannen med två knytnävslag i ansiktet.

Tingsrättens bedömning är att målsägandenas berättelser får stöd av vittnesmålen och av övrig utredning. Fotografierna och journalanteckningarna beträffande målsägandenas skador ger stöd för att de orsakades sådana skador som åklagaren angett.

20-åringen döms till skyddstillsyn med föreskrift att han ska genomgå den vård eller behandling som frivården finner lämplig.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar