Laddar

Ung man dömd för brott mot vapenlagen

Försvarade innehavet med att han tyckte det var en "cool" grej.

delningar

I dag dömdes tre män för narkotikabrott. En av männen, en 20-åring, dömdes dessutom för brott mot vapenlagen, då han haft skarpladdad ammunition i sitt hem. Det var i oktober förra året som polisen gjorde en husrannsakan hos 20-åringen. I hans sovrum hittades en ”inte obetydlig” mängd cannabis och även en tillståndspliktig patron. Dessutom hittades en våg, och på datorn var ett dokument, som enligt åklagaren var en försäljningslista, öppen.

20-åringen själv menar att han visserligen har haft cannabis hos sig, men att den var för eget bruk och att han enbart röker i självmedicinerande syfte. Han känner inte till försäljningslistan på datorn, och hävdar att han aldrig sålt narkotika. Den skarpladdade patronen ska han ha fått när han tidigare städade ur en gård. Han ska då ha fått den av sin pappas vän, och valt att behålla den som souvenir, för att han tyckte att det var ”coolt”.

De två andra männen, en 19-åring och en 20-åring, döms till ringa narkotikabrott för att ha köpt cannabis från den andra 20-åringen. Båda två nekar till brott. Eventuellt överklagande ska ha inkommit senast den 22 september i år.

Relaterade artiklar