Laddar

Tvååring dog på sjukhus – sjukhuset anmäler händelsen

En tvåårig pojke avled efter syrebrist. Pojken hade tidigare varit inne på barnakuten i Halmstad men skickades hem. Nu anmäler sjukhuset händelsen.

delningar

Under våren 2016 kom en pojke till  barnakuten i Halmstad på grund av en luftvägsinfektion. Pojken kunde då åka hem, men föräldrarna fick rådet att söka på nytt om han blev sämre.

Bara två dagar senare kom patienten till barn- och ungdomsmottagningen i Varberg. Pojken visade då tecken på lunginflammation. Han lades då in  på barnkliniken i Halmstad, men flyttades till intensivvårdsavdelningen. Men han blev bara sämre.

Man bestämde då att pojken skulle få ambulanstransport till Lund för fortsatt vård. När man förberedde pojken för transporten drabbades han av hjärtstillestånd. Med hjälp av hjärt-lungräddning kunde man häva stilleståndet. Dock drabbades pojken av hjärnskada på grund av syrebrist.

Han avled en månad senare.

– Här har de olika delarna av vården fungerat, men sammantaget är vården för passiv och den sammanlagda handläggningstiden för lång. Med tanke på att utgången blev tragisk och barnet dog, så önskar vi att Inspektionen för vård och omsorg granskar händelsen, säger chefläkare Anna Myredal i ett pressmeddelande.

Halmstads sjukhus har anmält hädelsen till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

Relaterade artiklar