TV: Studenter intar Halmstad för intensiv poängjakt

Klass NA16B på Sannarpsgymnasiet är en av klasserna som deltar i jakten. - Foto: Wilhelm Nilsson

Tredjeklassarna tar sig an stora utmaningar veckan innan studentutspringet.

delningar

Student förknippas oftast med festligheter. Men det kräver också en hel del utmaningar. Sedan en lång tid tillbaka har det varit tradition på många av landets skolor att klara vissa utmaningar, innan det är dags att tacka av sina lärare och klasskamrater. Och traditionen lever kvar än, åtminstone på Sannarpsgymnasiet i Halmstad.

Från och med midnatt till tisdagen gav sig tredjeklassarna på skolan ut för att klara de 94 utmaningarna som skolans studentkommitté kläckt ur sig. Respektive klass tävlar mot varandra, då det gäller för att samla ihop så många poäng som möjligt under 24 timmar.

– Det är jätteroligt. Klassen kommer varandra närmare och man kämpar verkligen tillsammans, säger Julia Johansson i Sannarpsgymnasiets studentkommitté och går i klass NA16B.

Åka polisbil, krama Leif GW Persson och vara med på bild på 24Halmstad.se är några av utmaningarna som eleverna ställs inför. Det sistnämnda ger klassen hela 110 poäng.

– 24Halmstad är en stor tidning som många känner igen, och som dessutom skriver om väldigt roliga saker. Det måste vara saker som alla känner igen för att vi ska kunna ta med det i våra utmaningar, säger studentkommittén Selena Becanovic i NA16B.

FAKTA

Här är utmaningarna som ger flest poäng: 1. Gå på promenad med Anders Bagges hund, 150 poäng 2. Krama Leif GW Persson, 120 poäng 3. Komma med på bild på 24Halmstad, 110 poäng 4. Fånga en levande fisk ur en sjö med bara händerna, 100 poäng 5. Ta en bild tillsammans med Morgan eller Ola-Conny (Gekås, Ullard) i verkliga livet, 85 poäng

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar