Laddar

Tv–showen intog Hallarna: ”Drömt om det här hela mitt liv”

BILDEXTRA: Se bilderna från Hallarna:

delningar

Under onsdagen gjorde idolredaktionen sitt första av tre stopp i Halmstad då man var på plats i Hallarna. 24Halmstad var där och kollade hur det gick.

– Idag väntar massa härliga människor som ska komma hit och sjunga för oss idag, det ser vi väldigt mycket fram emot, säger Niklas Musco från idolredaktionen.

Halmstadkillen Musco har ju själv bra koll på hur det är att vara med i Idol, då han slutade 9:a 2014.

– Det är noga att poängtera är att vi inte bedömer någonting. Detta är ingen audition, det är mer en möjlighet att få en kontakt med oss som jobbar med idol, säger Musco till 24Halmstad.

Hur går det till för den som vill testa? – Efter att de sjungit så pratar man med min kollega Oskar och går igenom lite information om hur det kommer att se ut till våren, och man får chansen att göra en egen profil på något som kallas short edition, där kan man lägga upp sina egna filmer där man sjunger. Sedan kan vi jämföra filmen de själva lagt upp med den filmen vi har efter att de sjungit här idag. Sedan vet vi precis vad som finns. Så vi är mer en spark i röven för dem som ska komma och söka till idol i vår.

– Meningen är att folk ska våga komma fram och prova, det är så många som vill söka till idol, men hittar bortförklaring på bortförklaring att inte söka, så därför kommer vi ut och så får man sjunga för oss, och då har man tagit ett steg i bra riktning, säger Musco.

En av dem som tog chansen att pröva lyckan var 17–åriga Wilma Persson, som hade tagit med sig gitarren från Mellbystrand för att sjunga.

 

Wilma Persson. Foto: Mattias Olsson.

– Jag har försökt söka innan, det gick inte så jättebra men nu är jag lite äldre, så nu hoppas jag att det ska gå bättre. Mina föräldrar har puschat mig också.

Hur tyckte du att det gick nu? – Jag tyckte att det gick bra faktiskt. Jag har drömt om att jobba med musik sedan jag var liten. Men fungerar det inte så har jag andra planer också då jag utbildar mig till kock.

Wilma var inte ensam om att vilja ta chansen. 22–åriga Louise Johnsson testade hon också.

 

Louise Johnsson. Foto: Mattias Olsson.

– Jag ville utmana mig själv lite, jag har väldig scenskräck, men tänkte att jag skulle försöka då jag alltid drömt om Idol. Det kunde varit värre, men jag var verkligen jättenervös när jag sjöng. Jag hade tänkt söka för några år sedan men vågade aldrig, säger Louise Johnsson.

Nadja Andreasson var med sina 14 år den yngste att ta chansen under den tid som 24Halmstad var på plats.

 

Nadja Andreasson. Foto: Mattias Olsson.

– Min moster hade taggat mig och ville att jag skulle hit, och jag tänkte att jag inte ville missa chansen. Jag sjöng All of me. Jag tyckte att det gick bra, men jag var skakig.

Efter att de första deltagarna hade framfört sina låtar var Niklas Musco imponerad.

– Väldigt bra start, och Halmstad är väldigt duktiga inom musik så jag är superförväntansfull, säger Niklas Musco.

Under tiden 24Halmstad var på plats var det dock ingen kille som ännu hade ställt sig vid mikrofonen.

Relaterade artiklar