TV: Restaurangveckan – ett lyckat recept: "Väldigt nöjda"

Specialveckan fick Halmstadborna till att gå man ur huse.

delningar

Hela 13 Halmstadkrogar har under veckan erbjudit sina gäster en avsmakningsmeny för en något generösare peng än vanligt. Detta eftersom Restaurangveckan har pågått, vilket är en satsning av Halmstad city och krögarföreningen för att få fler till att testa stadens matutbud.

En av restaurangerna som i år hängde på idén var Hummër. Och dess krögare Magnus Wallin ångrar inte en sekund av att restaurangen nappade på erbjudandet.

– Här har varit fler gäster än vad vi brukar ha under vardagarna. Måndagen har varit den dag som stuckit ut, där vi i vanliga fall har väldigt lite folk, men hade än fler under Restaurangveckan. Jag är väldigt nöjd, säger han.

Under veckan har Hummër utöver sin A lá carte-meny serverat en tvårätters-meny som ingått i den så kallade Restaurangveckan. Ostron och champagne till förrätt och långbakad karré till huvudrätt. Det förstnämnda har kunnat serverats tack vare ett samarbete med A Little Party har de till förrätt kunnat servera ostron och champagne under veckan. Samarbeten som vi ser allt mer mellan krögarna i Halmstad.

– Vi ser varandra inte som konkurrenter. I stället kan vi hjälpas åt och ta från varandra för att göra krogarna levande i Halmstad. Utvecklingen är jättepositiv, menar Magnus Wallin.

Kristoffer Bellini, kökschef på The Fox and Anchor.

Ett stenkast bort från Hummër finns en annan krog som också samverkar med de andra restaurangerna. The Fox and Anchor är stället men just under Restaurangveckan valde de att köra sitt egna koncept. Det för att gästerna ska få ett exakt svar på vad krogen har att erbjuda och hur maten smakar.

– Vad jag fått höra har det varit väldigt lyckat hos oss under veckan. Vi har haft en hel del gäster som kommit hit för att prova vår meny, säger Kristoffer Bellini, kökschef på The Fox and Anchor.

Se i klippet ovan för att höra vad som varit bäst under Restaurangveckan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar