TV-laget gästar Halmstad i sommar

TV-laget gästade Falkenberg i fjol. I år är det Halmstadbornas tur att få se laget. Foto: TV-laget

Patrick Ekwall: "Det sprider glädje över hela landet".

delningar

Laxacupen i all ära. Men i sommar får den klassiska turneringen stå åt sidan för en kväll, då TV-laget gästar Sannarps ip den 27 juli. Uppgiften att vänta, handlar om att försöka få hål på HBK:s FFA-lag i en förmodad rafflande match.

Spelande lagledare för TV-laget är TV-profilen Patrick Ekwall. I skrivande stund har han själv en nöt att knäcka – att plocka ut 100 spelare i en bruttotrupp som ska få representera TV-laget i sommar. Trots vad lagnamnet antyder, finns det inga krav om att spelarna måste ha synts till i TV-rutan.

– Alla som är med i vår bruttotrupp har jag (eller någon annan i truppen) valt/rekommenderat. Det är alla personligheter som på något vis attraherar en målgrupp. Inte nödvändigtvis jobbar med >TV, som många tror. TV-laget har altid varit en salig blandning.  Sen anmäler sig spelarna från truppen själv till våra matcher enligt först till kvarn-principen, säger Ekwall.

Patrick Ekwall har själv varit verksam inom TV-laget sedan 1996. Anledningen till att han klamrat sig fast i laget så pass länge, svarar han följande på:

– För att det sprider glädje över hela landet, för att vi har oerhört kul och för att det kan generera intäkter till ändamål vi brinner för.

För den som inte är helt insatt i vad TV-laget innebär, handlar det alltså inte enbart om att själva ha roligt på plan eller roa publiken. Det handlar om så mycket mer, alltifrån skapa uppmärksamhet kring motståndaren till att samla in pengar till välgörande ändamål.

– Vanligtvis spelar vi för arrangerande förening, att de ska ha möjlighet att generera intäkter. Utöver det hjälper vi med att skänka medel till olika välgörande ändamål. Förra året Rainbow Team i Sydafrika. I år är det ännu inte klart med vem eller vilka vi ska samarbeta, förklarar Patrick Ekwall.

Avspark mellan TV-laget och HBK AFF sker klockan 17.30 den 27 juli på Sannarps ip.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar