TV: Kraftig brand i industri – farlig rök spred sig

. - Foto: Viktoria Andersson

(Uppdaterad 17.00) Ett VMA gick ut till allmänheten om giftig rökutveckling.

delningar

Foto: Wilhelm Nilsson

Det var vid 10.34 som räddningstjänsten fick in ett larm om en brand i industrin Stena Recycling Ab på Stjärnarpsvägen i Fyllinge, Halmstad.

Enligt polisen går ett VMA ut till allmänheten. Det är kraftig rök från industrifastighet i Fyllinge och vindriktning österut. Röken är giftig och alla uppmanas stänga ventilation och fönster.

– Det är en brand i en massa elkomponenter i en byggnad som är 40 gånger 20 meter stor och tio meter hög. Branden ökar i intensitet. Eventuellt går vi ut med ett "Viktigt meddelande till allmänheten, VMA" om rökutveckling. Tre personer har fått rök i sig och en är avförd till sjukhus med ambulans. Polis är på plats, säger Niklas Rosenberg, inre befäl vid räddningstjänsten Väst.

Enligt larmet ska branden ha orsakats av något form av litiumbatteri och har spridit sig. I fastigheten brinner det bland annat i ett flertal batterier och det står en 800 liter dieseltank i fastigheten.

– Det brinner fortfarande och den är inte under kontroll. Vi försöker på olika sätt släcka det. Det är sju enheter på plats och drygt 20 personer. Vi bedömer att det är tillräckligt i nuläget men vi ska sätta igång med avlösningar snart. Vi kommer vara på plats resten av dagen, säger Conny Eriksson, inre befäl, räddningstjänsten Halmstad vid 13-tiden.

Finns det någon explosionsrisk? 

– Inte vad vi fått till oss, säger Conny Eriksson.

Vid 16.21 meddelar polisen att eftersläckningsarbetet fortfarande pågår – men att polisen lämnat platsen. Enligt polisen finns det inga misstankar om brott bakom branden.

– Vi lämnat över till ägaren nu, så räddningstjänsten är avslutat. Ägaren tar över sista delen av eftersläckningsarbetet. Röken är inte farlig längre, och det har gått ut ett VMA till allmänheten om det, säger Niklas Rosenberg, inre befäl vid räddningstjänsten Väst vid 17-tiden.

Här ska det brinna enligt larmet:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar