TV: Här flyger julgranen över Halmstad

Bilden är tagen vid en annan övning. Foto: Pressbild/Försvarsmakten

Den årliga uppvisningen utspelade sig över staden på tisdagen.

delningar

Försvarsmaktens årliga julgransflygning från ovan skulle ha skett på onsdagseftermiddagen, men efter hastiga beslut ändrades flygningen till tisdagen. Strax efter tjugo i två passerade de fyra flygplanen, TP 84, Halmstad.

Varför gör Försvarsmakten den här typen av flygning?

– Vi gör det här för att öva på flygning under en längre tid. I det ligger mycket planering och säkerhet bakom, vilket är mer krävande än man tror, säger Jesper Tengroth, pressekreterare på Försvarsmakten.

Enligt sociala medier bemöts uppvisningen som positiv i de allra flesta fall. Hur upplever Försvarsmakten allmänhetens tycke för den här övningen?

– Många människor hör av sig och uppskattar den här typen av uppvisning. Folk ställer oftast frågan om vi inte kan flyga över deras stad. Sen finns det dem som tycker att det bullrar och stör, eller kostar en massa pengar och förstör miljön. Man får inte glömma bort att vårt uppdrag är att försvara Sverige och demokratin. Vi måste därför få öva, för att kunna utöva våra uppdrag.

Som alltid hade flygplanen för avsikt att formera en julgran, men ifall Försvarsmakten lyckades med följande får den enskilde läsaren avgöra.

Se klippet på flygningen nedan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar