TV: Här äter seniorerna White Guide-listad mat

Äldreboendet i Halmstads kommun rankas på erkänd lista.

delningar

Larmen om försämrad kost till de äldre blir allt fler. Men inte på Restaurang BlåklintenOskarströms äldreboende. Här är kundbelåtenheten och matkvaliteten så pass hög att restaurangen nu White Guide-listats.

Framgångsreceptet stavs "matglädje" och "livslust". Från tidig morgon till sen eftermiddag arbetar kökspersonalen Marlene, Heike, Anna och Peter för att maten som serveras ska hålla toppklass.

– Maten vi lagar är genuin, vi håller inte på med något fusk. Det skulle ändå lysa igenom om vi gjorde så. Kunderna betalar trots allt vår lön och då är det väldigt viktigt att vi kan servera bra mat, säger köksmästaren Peter Olsson.

Oskarströms äldreboende.

Kunderna står i fokus i allra högsta grad på Oskarströms äldreboende. När Peter Olsson började som köksmästare på Restaurang Blåklinten fanns det en sak som vara viktig att ta bort.

– Väggen mellan restaurangen och äldreboendet. Det får inte vara vi mot dem. Utan vi måste veta vad kunderna tycker om maten. Alla åsikter är viktiga för oss, förklarar han.

.

Marlene Jakobsson är en av kockarna i köket. Tillsammans med kollegorna lagar hon ofta husmanskost, vilket är det som de allra flesta av gästerna önskar. Några av dem är stamgästerna Åke och Jan Erik Jäderblom.

– Vi är här dagligen och oftast är det husman på menyn. Det kvittar vilken dag det är, det är alltid gott, avslutar Jan Erik Jäderblom.

Fotnot: Oskarströms äldreboende är nominerat till ”Årets Seniormåltid 2019” samtidigt som Marlene Jakobsson är nominerad till ”Årets Seniorkock 2019”.

Se i spelaren ovan för att höra Marlene Jakobssons tankar, om varför kunderna på äldreboendet skapat en så stor kärlek till hennes yrke.

FAKTA

Nominerade Årets Seniormåltid 2019 (utan inbördes rangordning) Bäcklidens äldreboende, Lidköping Johannesbergsgatan 2, Sala Kvarnlidens demensboende, Ängelholm Lugnets äldreboende, Nykvarn Oskarströms äldreboende, Halmstad Otium Tre Stiftelser, Göteborg Rådahemmet, Mölnlycke Stockholms Sjukhem, Stockholm Tubberödshus äldreboende, Tjörn Vardaga Silverpark, Täby

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar