TV: Han ska få Halmstadkrogen att ta nästa kliv

Kristoffer Bellini, ny kökschef på The Fox and Anchor. - Foto: Wilhelm Nilsson

Tar med sig influencer från många av världens olika hörn.

delningar

The Fox and Anchor har vässat kniven. Det innebär nu att nya erfarenheter och influenser möts i dess kök. Det efter att den anrika puben anställt Kristoffer Bellini, 39, som ny kökschef.

Kristoffer är uppväxt i en mat- och jaktintresserad familj i Borås. Därför var det inget konstigt att han redan som 15-åring testade lyckan inom restaurangyrket. Det har därefter inneburit jobb både källar- och Michelinkrogar runt om i världen, bland annat i Frankrike, Schweiz och på Svalbard.

– Under mina 23 år i yrket har jag lärt mig massor. Alltifrån hur man tillagar gravad säl till smådetaljer i köket. Där har Christer Svantesson (känd från bland annat "Kockarnas kamp") varit en av många som jag fått lära mig mycket av, säger Kristoffer Bellini.

Gravad säl. Är det något vi kan förvänta oss i The Fox and Anchors nya meny?

– Nej, inte riktigt. Jag skulle ljuga om jag sa att det är gott. Men det gästerna kan förvänta sig är en klassisk pubmeny med det där lilla extra, förklarar den nya kökschefen.

För en ny meny kommer att dyka upp på krogen så småningom. Bellini medger att det inte varit enkelt att sätta ihop den, inte minst eftersom han knappt hunnit bli varm i kläderna och ännu inte fått någon uppfattning om vilka gästerna är än. Därför är tankarna många hos den nyanställde.

– Det går säkerligen tusen tankar i huvudet nu. Hur jag skulle beskriva dem? Som väldigt spännande. Det är en stor spänning och längtan just nu. Det ska bli riktigt kul att få lyfta stället ännu ett snäpp. Folk kommer märka en viss skillnad, avslutar Kristoffer Bellini.

På den nya menyn återfinns ett spännande inslag. Se i spelaren ovan vad det är för något och hur Kristoffer kläckte idén kring maträtten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar