TV: Han är årets HighFive

Eriks stora golfengagemang har gett utdelning.

delningar

Ända sedan en liten knatte har golfen varit Erik Blomqvists, 39, stora passion. Erik som växte upp i Vetlanda fann golfen tack vare Sven Tumbas uppvisning på Vetlanda Golfklubb. men när han kom till Golfhuvudstaden Halmstad för första gången förändrades allt. Golfen blev något annat, helt enkelt.

– Golfbanorna här var redan då så fantastiska att det inte fanns några tvivel om att flytta hit. Sagt och gjort så bytte jag Småland mot västkusten, säger Erik Blomqvist.

I dag utvecklar Erik golfspelare genom sitt koncept Balance Golf. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller proffs. Alla är välkomna till Balance Golf. Erik förklarar också att konceptet går ut på att möta individen och inte bara se golfspelaren.

– Alla är olika. Golf handlar inte om att få bollen i hålet. Det handlar om hur du får den i hålet. Man måste se helheten i det, och anpassa spelaren utefter sina styrkor och svagheter. Vissa behöver slå iväg bollen på ett visst sätt medan andra på ett annat, berättar golfutvecklaren.

.

Utöver golfspelandet handlar det också om vad spelaren äter och hur den mår. Det innebär att Erik också blir kostrådgivare och psykolog ute på golfanläggningarna, främst på Ringenäs Golfklubb där Balance Golf i första hand utgår ifrån. Men också över hela världen.

– Jag reser väldigt mycket i jobbet, i första hand till Asien. Vi försöker få in Balance Golf och utveckla det över hela världen. Vår vision är att det här konceptet ska bli naturligt inom golfen, säger Erik.

Det lyser i Eriks ögon att det finns en passion och ett driv. Något som också företagsinkubatorn i Halland, HighFive, snappat upp. Balance Golf ingår i inkubatorn och det är där som Erik försöker dela med sig av sina erfarenheter, och samtidigt samla på sig nya för att få både Balance Golf och andra företag att växa. Eriks driv inom inkubatorn har nu renderat i att han nu är årets HighFive.

– Det är verkligen väldigt kul, såklart, säger Erik och fortsätter:

– När jag fick höra om HighFive första gången blev jag så inspirerad av konceptet att jag gick med. Jag ångrar det inte en sekund och rekommenderar fler till att göra samma sak.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar