Laddar

TV: Halmstadtjejens fantastiska video gör succé

Halmstadprojektet har snappats upp av Google – deras videoklipp lämnar ingen oberörd.

delningar

Ann-Christine Hertz, verksamhetsansvarig vid Hälsoteknikcentrum i Halland, innovationsprojekt Bike Around hyllas världen runt och under hösten släppte Google en film om projektet – som inte lämnar någon oberörd.

– Det är helt fantastiskt att projektet får så stor uppmärksamhet. Det är inte så lätt att skapa nya produkter för just demenssjuka så jag hoppas att den här filmen kan leda till att fler får chans att prova Bike Around, säger Anne Christine Hertz.

Hennes projekt uppmuntrar demenssjuka att träningscykla med hjälp av Google Street View. De får cykla runt i områden de minns från sin barndom, vilket aktiverar och stimulerar minnen, samtidigt som den höjer vård- och livskvaliteten hos användaren.

Tillsammans med videoklippet har Google även publicerat ett blogginlägg, skrivet av Ann-Christine Hertz.

”Jag har alltid sett digitalisering och teknik som en katalysator för att öppna världen, till alla människor, inte bara de tekniskt kunniga. Vi är glada att ha hittat ett sätt att sprida lycka till många människor som lever med demens eller till de som har en nära anhörig som drabbas”, skriver hon.

I skrivande stund har videoklippet drygt 100 000 visningar på YouTube, och projektet har uppmärksammats i flera stora tidningar. En häftig utveckling – projektet har gått från ett litet utvecklingsprojekt i Halmstad till att rankas som en av de främsta innovationerna på världsmarknaden.

Relaterade artiklar