TV: Galet intresse för butiken – innan den ens öppnat

Många ställer sig frågande, "När öppnar ni?". Här är butikens öppningsdatum.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Som 24Halmstad berättat om tidigare flyttar Busfrö Nytt & Bytt in på Brogatan. Butikskonceptet går ut på att kunderna lämnar in prylarna och får därefter 40 procent av försäljningspriset. Redan i dag fungerar konceptet alldeles utmärkt i Kalmar, Västervik, Jönköping, Motala och Norrköping där Busfrö Nytt & Bytt också finns. Och innan butiken ens öppnat i Halmstad, tycks intresset inte vara mindre här.

– Många har redan kommit förbi och undrat när vi öppnar. Folk har varit väldiga ivriga. Det är verkligen kul att intresset varit så stort innan vi ens öppnat, säger butikschefen Cina Rane.

Redan på skärtorsdagen väntar invigningen av butiken. Då kommer kunderna kunna välja och vraka bland kläder, skor, väskor, heminredning och barnartiklar. Saker som i skrivande stund packas upp för fullt även om det mesta kommit på sin plats redan.

– Nu när vi står här och packar upp sakerna märks det tydligt vilket intresse det finns för det här i Halmstad. Det är väldigt många saker som kommit in, säger Stina Qubti, grundare av Busfrö Nytt & Bytt.

Efter 24Halmstads reportage om Busfrö Nytt & Bytt i februari, har insamlingen skjutit i sin höjd. Cina Rane kunde aldrig ana att 50 inlämningar skulle kunna ske på en dag. Nu har antalet insamlingar blivit 500. Och det mesta skänkt av barnfamiljer.

– Alla är välkomna att lämna in sakerna här. Kravet är att det är i så gott skick som möjligt så att vi kan sälja det till ett bra pris. Anser vi att det inte går att sälja skänks det vidare till välgörenhet, avslutar Cina Rane.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar