TV: Förskolebarn i protest: "Väldigt allvarligt"

. - Foto: Wilhelm Nilsson

55 000 barn gick ut i gemensam protest för bättre säkerhet.

delningar

Att åka framlänges i en bilbarnstol löper hög risk för allvarliga skador eller till och med döden om olyckan är framme. Ändå åker var femte barn i Sverige framlänges. Det fick 55 000 förskolebarn till att gå ut i en gemensam protest på torsdagen, det genom att gå i en gemensam baklängesmarsch tillsammans med kompisarna. Barnen på Norlandia Förskolor Snilleblixten i Halmstad var en del av de alla tusentals som deltog.

– Av en händelse på nätet såg vi att Volvia arrangerar baklängesmarschen för förskolebarn. Direkt kände vi att det var något som vi ville vara med på, säger Emelie Tibell, förskollärare på Norlandia Förskolor Snilleblixten.

Var femte barn i Sverige åker åt "fel håll", det vill säga att de sitter framlänges i bilen. Hur allvarligt är det?

– Siffran visar ju hur mycket farligare det är för barn rent trafiksäkerhetsmässigt. Så det är ju jätteallvarligt. Just därför uppmärksammar vi detta och kommer ge ut föräldrainformation idag (läs: torsdag) om varför vi gjort det här och varför man ska åka baklänges, berättar Emelie Tibell.

Emelie Tibell pratar vidare i spelaren ovan för hur förskolan kommer arbeta vidare för en bättre trafiksäkerhet hos barnen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar