TV: Festlig invigning för MTR Express

Folkfest på perrongen under måndagen: "Väldigt glada".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under måndagen var det premiär för MTR Express tåg att rulla längs Västkusten. Strax efter 12.00 anlände det första direkttåget från Stockholm i Varberg, för att sedan rulla vidare till Falkenberg och slutdestinationen Halmstad.

- Vi är väldigt glada för att vara här och ser fram emot en rolig sommar med alla hallänningar, säger Linda Goldbach, planeringschef på MTR.

I Varberg firades det första tåget med goodiebags, musik, surfare, skejtare, spa-njutare och Bockstensmannen på perrongen. Initiativtagare till den festliga invigningen är Näringslivs- och destinationskontoret (NOD).

- Det känns jätteroligt. Det ska bli kul att få visa upp Varberg som destination, säger Helena Selander, projektkoordinator på NOD, innan tåget rullat in.

När tåget anlänt i Varberg gick både resenärer och anställda ut på perrongen för att ta del av kalaset. Några av MTR:s första resenärer på Västkusten var Linus Tagesson, Oskar Wallerfelt, Elliot Moberg och Simon Ritzén från Stockholm. De åker ner till slutdestinationen Halmstad och för tre av vännerna blir det första gången någonsin de besöker staden.

- Det känns bra. Vi åker inte så mycket tåg egentligen men det är smidigt, säger Simon.

Det var i april månad som MTR Express ansökt om avgångar till- och från Västkusten. Tågen kommer rulla längs Västkusten fram till den 18 augusti. MTR har dessutom skickat in en ansökan till nästa års tidtabell.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar