Laddar

Turbulens på högskolan – ännu en akademichef hoppar av

Förra året slutade akademins dåvarande chef plötsligt från sin post – nu har historien upprepat sig.

delningar

Akademichefen på högskolans akademi för lärande, humaniora och samhälle, Cecilia Kjellman, avgår med omedelbar verkan från sitt uppdrag. Det rapporterar Hallandsposten under måndagskvällen.

Tidningen skriver att Cecilia Kjellman på måndagseftermiddagen skickade ut ett mejl till sina medarbetare där hon berättade om beslutet. I mejlet stod det att hon hoppas av sitt uppdrag med omedelbar verkan och istället ska återgå till sin lärartjänst.

”Jag har, den sista tiden, haft en del samtal och diskussioner som gjort att jag kommit fram till att jag inte är rätt person att leda akademin fortsättningsvis. Jag kommer därför att avsluta mitt uppdrag med omedelbar verkan,” ska Cecilia Kjellman ha skrivit i mejlet.

Kjellman hade egentligen två år kvar på sitt förordnande som akademichef. Hon har inte velat kommentera händelsen utan hänvisar till kommunikationsavdelningen.

– Det kom som en överraskning för oss, så någon får återkomma med en kommentar på tisdagen, säger kommunikationschef Selma Sedelius.

Men hon säger till HP att Cecilia Kjellman ska ha avslutat sitt uppdrag på eget bevåg.

Förra året slutade hennes föregångare, Lars M Andersson. Avgången ska ha varit en protest mot högskolans neddragningar. Han hade då suttit drygt ett år på posten.

 

 

Relaterade artiklar