Laddar

Tuff gruppfinal för Sverige

Imponerade segrar har tagits under dagen.

delningar

Det var Kristian Karlsson som inledde gruppfinalen mot Tyskland. I första matchen ställdes han lite oväntat mot Patrick Franziska. 

 

Kristian Karlsson. Foto: Mattias Olsson.

Matchen var mycket jämn. Karlsson tog lätt hem första set, men förlorade de två följande. I ett dramatiskt fjärde set, där tysken hade matchbollar lyckades ändå Karlsson hålla liv i matchen och vinna med 16–14. Men en svag start på det avgörande setet gjorde att Franziska kunde föra fram Tyskland till en ledning med 1–0 i matchen. Olyckligt med tanke på att Franziska är spelaren som svenskarna på papperet ska kunna slå.

I den andra matchen ställdes Mattias Karlsson mot den oerhört rutinerade världstvåan Timo Boll. Något som också visade sig bli en för tuff uppgift. Boll var bäst från början till slut och kunde ta hen matchen i raka set.

I den tredje matchen fick 20–årige Anton Källberg göra sin första match i mästerskapet. Motståndet var allt annat än lätt, nämligen världstrean Dimitrij Ovtcharov. Källberg gjorde ett tappert försök, och i andra set hade han både ledning med 7–1 och 9–8, men lyckades ändå inte ta hem setet. Det lyckades Källberg dock med i tredje set, och höll i liv i matchen. Men Ovtcharov tog hem ett tight fjärde set med 13–15 och ordnade därmed totalsegern för Tyskland. Förlusten var den första för de svenska herrarna i turneringen.

Det har annars varit en mycket stark dag för de svenska landslagen i Halmstad Arena.

Damerna följde upp gårdagskvällens oväntade vinst mot Indien med att överraska även mot Vitryssland där man vann med 3–1 i matcher, efter att Matilda Ekholm vunnit två matcher och Linda Bergström en.

Herrarna startade måndagen på bästa sätt där man imponerade genom att slå Hong Kong med 3–2 i matcher. Kristian Karlsson, Mattias Karlsson och Jon Persson vann varsin match, där Jon Persson imponerade rejält när han tog hem den femte och avgörande matchen.

Sverige – Tyskland 0–3

Kristian Karlsson – Patrick Franziska 2–3

Mattias Karlsson – Timo Boll 0–3

Anton Källberg – Dimitrij Ovtcharov 1–3