Laddar

Trio åtalad – ska ha kört runt i stulen bil

En 16-åring och två äldre män har ställts inför rätta efter att polis och åklagare hittat kopplingar till ett stulet fordon.

delningar

Natten mellan den 15 och 16 mars som en 16-åring ska ha stoppats av polis när han framförde en personbil på Slättvägen i Halmstad. Pojken blev direkt misstänkt för olovlig körning.

Bilen ska ha försvunnit från ett garage på Rundan tidigare under dagen och 16-åringen anmäldes därför också för olovligt brukande.

16-åringen ska, enligt åtalet, ha pekat ut en man i 50-årsåldern för polisen. Mannen skulle ha överlämnat bilen till 16-åringen. Även en man i 40-årsåldern kopplas till brottet då mannens DNA enligt åtalet ska ha hittats i bilen. De båda äldre männen sitter häktade sedan början av april, misstänkta för  bland annat en grov stöld och misshandel.

Tillsammans misstänks trion olovligen ha använt den stulna bilen någon gång mellan den 15 och 16 mars. Samtliga har förnekat till olovligt brukande. Men 16-åringen har erkänt att han kört bilen trots att saknar körkortsbehörighet.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

En digitaliserad kommun – en tryggare framtid

Halmstads stadsnät fortsätter arbetet med att digitalisera kommunen. Med smarta, tekniska lösningar kan flera framtidsutmaningar lösas för både privatpersoner och hela samhället.