Torbjörn, 67, ska få city levande igen: "Finns stor potential"

Torbjörn Malmkvist, ledamot i Halmstads Aktiva seniorer. - Foto: Wilhelm Nilsson

Halmstadbon gör ett samarbete med Halmstad city – för att lyfta stadskärnans verksamheter.

delningar

Torbjörn Malmkvist, 67, ledamot i Aktiva seniorer i Halmstad, är den som vill värna om Halmstad city och få verksamheterna i stadskärnan att gå runt.I dag menar han att city är "dött", men menar att vi har oss själva att skylla.

– Man har funderat över hur lite parkeringar det finns i city. Men när Tall ship races skulle arrangeras insåg jag hur många parkeringsmöjligheter det finns att välja på. Det finns många andra faktorer som inte är lätt att lösa, säger Torbjörn Malmkvist och fortsätter:

– Sedan har vi ju oss själva att skylla att det är dött i city. Vi måste in där och stötta handlaren. Det går inte enbart att sitta på läktaren och gnälla på politiker.

Han själv ser en väldigt stor potential i att utveckla handelsområdet. Han pekar bland annat på näringsidkarna som "gör ett fantastiskt jobb" och att de "borde stöttas mer av lokalbefolkningen". Därför har han nu i ett samarbete med Halmstad city, valt att arrangera "seniorshopping" som äger rum på torsdagen. En heldag i city, där samtliga medlemmar i stadens seniorföreningar, 3- och 4000, välkomnas in till handelns kärna.

– Det här är ett sätt att få igång handeln och få in människorna i centrum. De (folket) måste få upptäcka att det finns en hel del i city att göra. Potentialen för att det här blir en succé är stor, vilket kan bädda för fler framtida evenemang i centrum, säger han.

När Torbjörn Malmkvist presenterade förslaget för Aktiva seniorers medlemmar i höstas, mottog han varma applåder. Nu hoppas han på att seniorerna ger sig ut i soldränkt city tar del av stadspulsen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar