Tjejerna går all in på sexleksaker: "Fler ska få njuta"

Viktoria Åkerlund, Frida Alfredsson, Wilma Leon och Annie Gervén Dahlström har startat ett UF-företag. - Foto: Wilhelm Nilsson

De vill få ändra normen om det "tabubelagda" – och generera mer njutning till kvinnorna.

delningar

Viktoria Åkerlund, Wilma Leon, Frida Alfredsson och Annie Gervén Dahlström, läser samtliga lärlingsutbildningen på Struegymnasiet. Tillsammans med 350 andra elever på skolan, har de nyligen gått in i "businessvärlden" – då eleverna startar UF-företag.

Kvartetten har bestämt sig på att satsa på ett minst sagt udda affärsidé, där sex står i fokus. De vill att kvinnor ska få ut en "maximal njutning" under samlaget, samtidigt som det ska vara säkert.

– I dagens samhälle är det tabubelagt att prata om sex. Vi vi vill att kvinnor ska få mer njutning under sex, och inte behöva se sig som slampor, ifall de ligger med flera. För oss är det viktigt även kvinnan hamnar i fokus. Då lär båda könen också lära känna varandras kroppar, säger Viktoria Åkerlund,

Därför vill nu gymnasieeleverna ta fram en box, innehållande sexleksaker och glidmedel, för att öka njutningen för kvinnor. Men eleverna är överens om att det ska vara säkert också.

– Vi tittar också på om vi kan fylla boxen med kondomer, och någon broschyr som berättar om säkert sex, förklarar Frida Alfredsson.

UF-företaget, som namngivit sig till WV-UF, är endast i starttampen. Det var först för två veckor sedan som tjejerna bestämde sig, för sin idé – och hur de skulle gå till väga. Innan de kan ta näta kliv, måste de få hjälp från externt håll.

– För att kunna ta fram de här boxarna, måste vi ha sponsorer – antingen som donerar pengar, eller produkter som vi eftersöker. Allt från privatpersoner till företag är välkomna till att sponsra oss, berättar Wilma Leon.

Trots en kärv ekonomi, ligger tjejerna inte på latsidan. Redan har de tagit fram en Facebooksida, som förvisso är kostnadsfri. Det som dock är på gång är en hemsida, där kunderna också kommer få möjlighet till att beställa hem produkterna genom.

– Det är viktigt att kunderna ska känna sig trygga när de handlar hos oss, och att de ska få vara anonyma. På så vis är det också viktigt att vi kan erbjuda dem en webbshop. Där ligger vår förhoppning i att sedan kunna skicka iväg produkterna till folk i hela landet, säger Annie Gervén Dahlström.

Tjejernas vision är att i framtiden, efter studierna, kunna arbeta med företaget på heltid.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar