Laddar

Tidigare HBK-stjärnan: ”Ska visa att jag vill ha hans plats”

Stjärnmålvakten i landslaget skadad – då ser den förre HBK-målvakten sin chans.

delningar

Det svenska landslagets givna förstamålvakt Robin Olsen skadade sig under FC Köpenhamns ligamatch mot Hobro på onsdagen.

Efter en läkarundersökning visade det sig att Olsens ena nyckelben är brutet och målvakten kommer att missa träningslandskamperna mot Chile den 24 mars och Rumänien den 27 mars, bekräftar Svenska Fotbollförbundet.

Det öppnar upp för Karl-Johan ”Kalle” Johnsson – den förre Halmstads BK-målvakten som agerar back-up i landslaget och som just nu gör en stark säsong som nyckelspelare i det franska Ligue 1-laget Guingamp.

– Fotbollsmässigt funkar allt jättebra för mig här nere. Jag trivs bra, säger Johnsson i en intervju med Kvällsposten.

Nu hoppas han få chansen mellan stolparna i de kommande träningslandskamperna i Olsens frånvaro.

– Jag borde absolut vara i närheten tycker jag. Det är tråkigt för Robin. Det är aldrig roligt med skador och jag hoppas att han får en snabb rehabtid men samtidigt ska jag ta tillvara på varje möjlighet jag får och visa att jag vill ha hans plats. Det är bara att fortsätta att visa framfötterna här nere i Frankrike och sen göra det på samlingarna med landslaget också, om jag blir uttagen, säger Karl-Johan Johnsson till Kvällsposten.

På frågan om han är redo att utmana Olsen om förstaplatsen inför sommarens VM i Ryssland svarar han så här:

– Nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Men det är klart att jag känner mig redo om jag skulle få spela. Men det är långt till dess. Nu handlar det bara om att fortsätta prestera, fortsätta spela, hålla sig frisk och skadefri. Sen får vi se hur läget är när vi närmar oss, säger Johnsson.

Karl-Johan Johnsson spelade i Halmstads BK mellan 2005 och 2012. Han gjorde totalt 67 A-lagsmatcher för klubben. Sedan dess har han spelat i holländska NEC Nijmegen, danska Randers och nu i franska Guingamp.

Relaterade artiklar