The Bulls: "Då demonstrerar vi utanför rådhuset"

Roger Krook, krögare på The Bulls. - Foto: Wilhelm Nilsson

Efter brevet – The Bulls tänker inte vika sig mot Halmstads kommun.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Engagemanget för The Bulls veranda som byggdes 2016 är stort. Halmstads kommun har beslutat att verandan ska rivas, eftersom den endast innehar ett tillfälligt bygglov som löper ut i september. Det har rört upp känslorna hos många Halmstadbor.

Roger Krook, krögare på The Bulls, gick på tisdagen ut i ett öppet brev på 24Halmstad, där han yttrade sig om kommunens hantering av bygglovet i stort. Kommentarsfältet på sajtens Facebooksida fylldes i allra högsta grad till motstånd av kommunens agerande, där många uttryckte sin åsikt om att verandan borde få stå kvar.

– Många har hört av sig och är positiva till mitt utlåtande. Det är väldigt fint att så många är så engagerade. För mig känns det bra att jag fick yttra mig så att allmänheten får tycka och tänka, men också att de fått höra sanningen om hur allting gått till, säger Roger Krook.

Förhoppningen hos Roger är nu att han fått igång samhällsengagemanget. Han menar på att The Bulls ser det som viktigt att lyfta den här frågan för andra näringsidkare i Halmstad.

– Vi hoppas att vårt motstånd kan hjälpa anda aktörer. Med det här vill vi visa vår ståndpunkt i det hela och vårt missnöje i hur byggnadskontoret sköter hanteringen i sådana här typer av ärenden, förklarar krögaren.

I det öppna brevet som Roger Krook gick ut med på tisdagen, avslutade han med citatet; "Vill man så kan man". Krögaren är bestämd att han inte kommer vika sig förrän The Bulls fått rätt i bygglovsansökan.

– Krävs det en demonstration, så är jag där. Vi kommer stå med plakat utanför rådhuset, säger han.

Förmodligen är inte Roger Krook ensam på torget ifall en demonstration skulle uppstå. I skrivande stund har Facebookgruppen "Vi som vill ha kvar Bull's veranda." nått 3 600 medlemmar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar