Texas Longhorns start: "Trodde inte våra ögon"

Johannes Eriksson, delägare av Texas Longhorn Halmstad. - Foto: Wilhelm Nilsson

Så har det gått för restaurangkedjan sedan Halmstadetableringen.

delningar

Månaderna springer iväg och det har nu gått nio månader sedan restaurangkedjan Texas Longhorn serverade sin första köttbit på Brogatan i Halmstad. Etableringen kan beskrivas som en "succé", menar delägaren Johannes Eriksson.

– Vi är väldigt nöjda med våra månaderna här. Kundunderlaget har varit stort och gästerna har varit väldigt nöjda med både mat och dryck, säger han.

Det var under sommaren som Texas Longhorn kom till Halmstad. En sommar som blev annat än vad vi kunnat ana.

– Försäljningen under sommaren var något helt annat än vad vi räknat med. Vi trodde knappt våra ögon, säger Johannes Eriksson, delägare i Texas Longhorn Halmstad, och drar paralleller till Växjö, i den stad där han tidigare verkat inom koncernen:

– I Växjö är sommaren lågsäsong, så där är vi vana vid ett lugnare tempo då. Sedan blir det mer ös under vintern. Här (i Halmstad) är det precis tvärtom.

Hösten- och vintermånaderna har inte varit lika spikraka. Restaurangen förväntade sig att sälja lika bra i Halmstad som i Växjö under perioden, men så blev det alltså inte. Johannes knäpper till med fingrarna och förklarar:

– Så snabbt gick det mellan högsäsong till lågsäsong. Högtrycket försvann under en natt. Vi började fundera vad vi gjort för fel, men kunde inte finna något. När vi pratade med andra krögare i stan förstod vi ganska snabbt att det fungerar så i Halmstad. Folket går inte ut när sommaren är över.

Men det finns faktiskt en effekt som sätter fart på Halmstadbon. Uteservering stavas det, menar Johannes Eriksson. Delägaren kommer på sig att kunderna blev färre direkt efter att uteserveringen togs bort för säsongen.

– Drömmen hade varit att ha den igång året om. Politikerna tillåter dessvärre inte det. Men jag tror att fler håller med om att det hade gynnat verksamheterna och city med uteservering året om, berättar Johannes.

Ingenting är i närheten klart gällande om verksamheterna ska få tillåtelse att få förlängda perioder, när det kommer till uteserveringarna. Enligt en uppgiftslämnare till 24Halmstad pågår diskussionerna mellan citykrögarna och politikerna, utan några resultat. Hur framtiden blir får tiden utvisa helt enkelt. Det vi däremot vet är hur Texas Longhorns framtida koncept kommer att se ut. Där har Johannes ett par nyheter att släppa redan nu.

– Inför sommaren kommer vi att få en ny dryckesmeny med många nya ölsorter och en lång lista på margaritas. Jag själv har fått se listan och är väldigt spänd på att få testa de nya dryckerna. Övertygelsen är stor att gästerna kommer tycka om våra ny lista, avslutar Johannes Eriksson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar