Laddar

Talangens glädjebesked: ”Varit mitt mål i två år”

I kväll startar Hammers jakt på Playoff:

delningar

Under onsdagkvällen spelar Halmstad Hammers årets första match, tillika även första matchen i fortsättningsserien då man möter Tranås.

Inför matchen har 18–årige Tim Bothén fått det glädjande beskedet att han nu permanent tillhör klubbens A–lag. Tidigare spelade han i klubbens J20 lag.

– Det känns bra, jag har spelat med A–laget tidigare, så det känns bra att äntligen bli kallad så att säga. Det har varit mitt mål de två senaste åren, så det känns skönt, säger Tim Bothén till 24Halmstad.

Hur tycker du att det har gått i dina tidigare A–lagsmatcher? – Det har gått sådär. Vissa matcher har det gått bra. Men det har varit lite svängigt, lite som en hockeymatch.

Halmstad Hammers tränare Fredrik Johansson, beskriver Bothén på följande sätt:

– Det är en liten spelare, men som är tuff och rejäl. En bra skridskoåkare. Smart spelare för sin ringa ålder. Han har gjort det bra när han har varit med innan, och det är spännande att han får ta klivet fullt ut nu, säger Johansson.

Fredrik Johansson gläds över Bothéns uppflyttning.

– Det är positivt. Då ser man att våran verksamhet fungerar. Ett kvitto på det, att vi kan plocka upp spelare. Jättekul, säger tränaren.

Nu väntar alltså Tranås. En mycket viktig match, där Hammers vid en vinst tar över förstaplatsen i serien.

– Det kommer att vara lite nervöst, det är ju första matchen efter uppehållet, men det ska nog gå bra, säger Bothén.

Även tränaren ser fram emot matchen.

– Känns positivt att få komma igång efter uppehåll. Vi och Tranås brukar byta segrar med varandra. De har ett bra lag, så det blir en tuff match där vi måste vara disciplinerade i vårt spel. Det gäller att vara med direkt ifall vi ska nå vårt mål och nå playoff, säger Fredrik Johansson.

– Jag tror vi vinner, men det kommer att bli en tuff och jämn match, säger Tim Bothén.

Relaterade artiklar