Laddar

Talangen: ”Det är en milstolpe, en dröm”

Löftet berättar om nya kontraktet och om framtidsdrömmarna.

delningar

Den 3 oktober skrev den 16-årige mittbacken Isac Larsson på ett A-lagskontrakt med Halmstad BK, Något som gjort att han kommer att få delta på en del A-lagsträningar framöver.

– Det har känts kul. Men jag har bara gjort en träning med A-laget såhär långt. Men det känns fantastiskt kul, det är som ett kvitto på att man gjort något bra, säger Larsson.

I vanliga fall  tränar Isac Larsson med klubbens U-19 lag.

– Det senaste så har det varit U-19 som gällt, och det har inte varit så mycket information om annat än så länge. Så vi får se hur det blir framöver.

Vad kände du när du fick beskedet att du skulle få ett A-lagskontrakt? – Det var som en milstolpe, en dröm. Det var oerhört kul, och en fantastisk chans såklart.

Har du någon plan för när du ska vara med och slåss om platserna i startelvan? – Så långt har jag inte tänkt ännu. Först och främst så vill jag göra bra ifrån mig på träningarna, sedan får man se vad som händer efter det.

Isac Larsson beskriver sig själv som en vänsterfotad mittback med bra spelförståelse, och att han gärna vill vara just  en spelande mittback.

Har du någon särskild spelare som du ser upp till? – Klart man håller koll på grabbarna i HBK. Tittar man världen över så säger jag Laurent Koscielny då jag håller på Arsenal.

Vad tycker du själv är det största du upplevt i din karriär hittills? – U-21 debuten mot Häcken hemma, då jag fick göra 45 minuter i andra halvlek.

Larsson har även deltagit i landslagsläger på Bosön med killarna födda 2001, men någon ungdomslandskamp har det ännu inte blivit.

 

Foto: Glenn Abrahamsson (@howyadoinpal)

Hur ska du bli ännu bättre? – Utveckla spetskvaliteterna jag har nu, sedan förbättra lite snabbhet och styrka. Det gäller att bygga upp sig bra så man klarar övergången till seniorerna.

Att kombinera skolan med en fotbollssatsning är inte helt lätt.

– Klart skolan tar lite stryk, men det är det här jag vill. Kommer jag efter i skolan så får jag ta igen det på egen tid, och man får ganska bra hjälp från skolan. så det brukar lösa sig.

Hur ser du på framtiden? – När jag spelade i Astrio, så var ju alltid HBK första målet. Och nu på kort sikt är ju målet att slå sig in där och göra det så bra som möjligt. Sedan får man se vad det leder till. Senare drömmar får man ta efter det, säger Isac Larsson.

Relaterade artiklar