I samarbete med annonsör

Sverigepremiär för nya BMW: "Hela serien är en framgångssaga"

I helgen hade BMW X5 premiär och det är inte vilken bil som helst som står redo att tas ut på vägarna.

delningar

Sedan BMW:s första X5:an kom ut år 1999 har serien blivit en stolthet för varumärket.

– Hela serien är en framgångssaga. Den här nya pjäsen har växt på alla håll och kanter och har ett betydligt kraftigare uttryck än vi tidigare sett, säger Fredrik Johansson, BMW Product Genius på Bendt Bil.

Nyheterna är många och förutom en unik design, både till det yttre och inre, presenteras ett nytt revolutionerande tekniskt operativsystem – iDrive 7.

– Det är en helt ny layout på både kombiinstrument och centraldisplay, vilket skapar ett mycket modernare formspråk som går att anpassa efter egna behov. Det är lite som med en smartphone där man kan sortera apparna var man vill och göra det personligt. Du kan även skapa din egen onlineprofil, så om du kör en annan bil med operativsystemet så kan du koppla upp dig på din egen profil, säger Fredrik Johansson.

Interiören är det allra senaste i BMW:s nya formspråk. Den erbjuder exempelvis stolar i läder Vernasca Canberrabeige och ger ett elegant uttryck. BMW X5 har dessutom kvar knapparna i panelen.

– En riktigt bra knapp speglar kvalitén i en bil. Man har jobbat mycket med touch-funktion som vibrerar, vilket gör att man upplever det precis som ett knapptryck.

De tekniska nyheterna innehåller bland annat laserljusen som har en räckvidd på cirka 600 meter.

– Det ökar både säkerheten och utseendet på bilen och tittar man på strålkastaren så syns det att det är just laserljus med de blåa inläggen. Det visar helt enkelt att du har det där lilla extra på din NYA X5, säger Fredrik Johansson.

Bilen riktar sig till den som kör mycket och sätter komforten högt. Även den som vill kunna ge sig ut i naturen, i terrängen, eller kanske på en skidsemester. BMW X5 är anpassad för off road-körning och gör sig bra om man ska ut på äventyr.

– Den har de terrängegenskaper som man kan kräva av den här typen bil och den gör det riktigt bra.

Under lördagen är det Sverigepremiär för BMW X5 och på Bendt Bil i Halmstad välkomnar man nyheten med att hålla extra öppet under lördagen och söndagen.

– Vi är väldigt stolta att få sälja det här varumärket. Dels är det en bil i den övre klassen som jobbar både med att ligga tekniskt i framkant men också rent säkerhetsmässigt. BMW behöver inte skryta så mycket om hur säkra bilarna är, utan det är en självklarhet. Det känns tryggt att köra en BMW, säger Fredrik Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.