Susanne, 47, ska göra Halmstadbornas hälsa bättre

Foto: Privat

Började studera – för att starta företag, och ta tag i det vanliga problemet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Susanne Berg, 47, ifrån Halmstad arbetar i dag inom LSS-boenden. Men allt för ofta stöter hon på personer som lider av stress. Stress är den stora folksjukdomen, 2017 hade vi 36 552 stycken sjukskrivningar på grund av stress enligt Försäkringskassans statistik

 – Förra hösten började jag själv känna av starka stress symptom med sämre sömn, började få ont i nacke och axlar och humör svängningar. Jag kände att det var dags för en förändring. Jag hittade en intressant utbildning på Sverigehälsan, Diplomerad avspänning och stresspedagog med kognitiv inriktning. Tanken med utbildningen var att lära mig så mycket som möjligt kring stress och stresshantering, dels för att själv få verktyg med mig, men även för att kunna hjälpa andra, säger Susanne Berg och fortsätter:

– Nu är jag färdig diplomerad inom avspänning och stresspedagogik med en kognitiv inriktning, säger Susanne Berg och det känns så bra. Jag tyckte det var så intressant att läsa om hur vi kan ta hand om oss själva, så jag har fortsatt med en utbildning där jag blir mindfulness instruktör. Det har forskats mycket kring mindfulness och de positiva effekterna mindfulness ger vid stress.

 Under utbildningen, som avslutades för en vecka sedan, har hon startat en enskild firma – Livsbalanzen. Företaget har som ambition att minimera den dagliga stressen, genom att medvetandegöra stressens inverkan på vår hälsa både fysiskt och psykiskt.

 Susanne kommer att i sitt företag Livsbalanzen erbjuda samtals hjälp i form av vägledande och kartläggande samtal. I dessa samtal medvetandegör Susanne vad det är som gör att personen hamnar i obalans.

Utefter det kan vi hitta hur klienten kan hitta en hållbar och balanserad livsstil. Som ett komplement till samtalet kan man få avslappningsmassage. Många får spänningar i rygg, nacke och axlar när dem är stressade, vilket genererar i smärtor.

 Under våren kommer Susanne och en kurskamrat att ha workshops där de kommer att ha olika teman som stresshantering, självkänsla, tankenskraft med mera. Syftet med workshopen är att ge personerna kunskaper om vad som händer i kroppen både fysiskt och psykiskt när vi är stressade under en längre period. Personerna kommer att få med sig kunskap och verktyg hem som gör att dem kan skapa sig ett hållbart liv.

I dag bedrivs verksamheten hemma på tomten på Trottaberg. I en inredd liten stuga håller hon till, och när Susanne berättar om hur miljön i den ser ut, blir mysfaktorn enorm.

– Miljön är lugn och harmonisk. Jag tänder upp ljus och har tillgång till en kamin. Det är väldigt trevligt, avslutar den färska entreprenören.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar