Supporterklubbens raseri – efter Dusans återkomst

OBS! Bilden är ett montage. Lowe Garpenblad, ordförande i BKS, infälld i bild. - Foto: Bildbyrån

"Seklets största Judas".

delningar

På tisdagen presenterades hemvändaren Dusan Djuric som Halmstads BK:s nyförvärv. I 24Halmstads kommentarsfält på Facebook uttryckte sig majoriteten av användarna sin glädje över beskedet. Men värvningen mottogs inte väl av alla.

Knappt en timme efter att den 34-årige mittfältaren presenterats av HBK i sociala medier, svarade klubbens officiella supporterförening, Bollklubben Support, med en negativ reaktion på Twitter. I sin tweet skrev man följande:

Senare backade föreningen i ett inlägg på sin hemsida. I inlägget skrev man bland annat: "När så starka känslor är inblandade rinner det över ibland och man får försöka lära sig av det. Vi ber om ursäkt till alla som tagit illa vid sig för hur inlägget i fråga formulerades".

Lowe Garpenblad, ordförande i Bollklubben support, menar att tweeten skrevs i affekt av en styrelsemedlem i föreningen.

– Det är vår kommunikatör, Fredrik Johansson, som ansvarar för vad som skrivs där (på Twitter). Han skrev det i ren frustration, men det var fel ord att välja. Det är aldrig bra om det skadar och folk tar illa vid sig, säger han.

Det är tydligt att Bollklubben Support är negativa till värvningen av Dusan Djuric. Anser du att Halmstads BK borde ha agerat annorlunda, exempelvis fört en dialog med er – innan papperna med spelaren i fråga skrevs på?

– Ovisst om vad som egentligen gäller kring Dusan. Det har snackats till höger och vänster gällande hans klubbval av Dalkurd när han tränade med oss sist. Efter det sa klubbledningen att broarna hade sprängts med Dusan, men nu passar det att ta in honom. Det är blandade känslor just nu, säger Garpenblad och fortsätter:

– HBK jobbar i det tysta. Drömmen hade varit om de kunde ha dialog med alla medlemmar och supportrar, även om det är svårt. Tidigare har det skickats in en motion om det här, men tyvärr är inte våra medlemmar så aktiva på årsmötena för att förslag ska gå igenom.

På måndagen väntar Halmstads BK:s årsmöte. Sannolikheten att "Dusangate" blir omdebatterad är stor. Likaså meningarna mellan klubbens medlemmar, gällande Dusans vara eller icke vara i Halmstads BK.

– Jag hoppas att ledningen ställs mot väggen efter den ekonomiska rapporten, som nu visat sig vara väldigt dålig. Det skulle inte förvåna om Dusan-värvningen tas upp. Kritik blir det säkert mot klubben, men inte mot Dusan specifikt. Det kan jag inte tänka mig, avslutar Lowe Garpenblad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar