Laddar

Supertalangen vann sin VM–premiär: ”En fantastisk upplevelse”

Så ser Sveriges väg till medaljerna ut.

delningar

Under onsdagskvällen avslutades gruppspelet av bordtennis–VM i Halmstad.

Gladaste svensk den här kvällen var förmodligen den svenske supertalangen, 16–årige Truls Möregårdh som fick göra VM–debut. En debut som slutade på bästa sätt efter att talangen vänt ett 0–2 underläge till seger med 3–2 mot Egyptens Khalid Assar. Sverige vann matchen med 3–0.

– Det var otroligt roligt, publiken var riktigt bra och det var en fantastisk upplevelse. Det var nervöst i början, men sedan kom jag igång mer och mer sa Möregårdh till 24Halmstad efter Sveriges seger.

 

Truls Möregårdh. Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån.

Under torsdagen går världsmästerskapet in i slutspelet, och sent på onsdagskvällen blev det klart att Sverige ställs mot Taiwan i sin åttondelsfinal. Ett tufft motstånd för svenskarna då Taiwan är seedade 6:a i turneringen. Skulle Sverige vinna mot Taiwan väntar överraskningen England i kvartsfinal, vilket på papperet i så fall skulle vara den bästa kvartsfinalen att hamna i.

24Halmstad pratade med de svenska spelarna och ledarna inför åttondelsfinalen. Vid den tidpunkten visste de dock inte att det var Taiwan som väntade.

– Det kommer att bli spännande, men stämningen i laget är väldigt bra. Taiwan eller Portugal är två bra länder, så det är tufft vilket som, sa Mattias Karlsson.

”Tickan”. Hur skulle du summera gruppspelet? – Vi har vunnit alla matcher utom en, där vi fick stryk av en väldigt tuff motståndare i Tyskland. Jag är jättenöjd och tycker att vi gjort det bra i många matcher och spelat på en väldigt hög nivå. Jag är nöjd, men nu börjar andra halvlek.

– Nu börjar den riktiga tävlingen på något sätt. Nu gäller det att vi får till det igen, och kanske till och med kan höja oss framöver, säger förbundskapten Ulf ”Tickan” Carlsson.

Men känslan ni tar med er in i slutspelet är så bra som den kan vara? – Ja, det är den, så det är väldigt positivt och många härliga matcher såhär långt som jag tror har gett spelarna energi. Nu får vi se vilka vi möter, och sedan hoppas jag att vi kan få till det rejält nu framöver.