Laddar

Suoraniemi om uppdraget: ”Fått stort stöd”

Hjälpte Drott till SM-guld – får nytt förtroende i landslaget.

delningar

Tommy Suoraniemi, 49 år, var med och tog HK Drott till SM-guld 2013. Två år senare avgick han efter en mardrömsstart på säsongen, där Drott blev degraderade till Allsvenskan. Efter det vände han blickarna mot Finland för att bli tränare för Finlands flicklandslag och så småningom det finska damlandslaget.

Nu står det klart att han får förlängt kontrakt, trots förlusterna i EM-kvalet förra sommaren, skriver Handbollskanalen.

– Jag trivs väldigt bra och har fått stort stöd av förbundet. Vi har ett mycket bra landslag, säger Tommy Suoraniemi i ett pressmeddelande och fortsätter:

– En del av spelarna har bytts ut sedan förra sommaren och vi har fått in yngre spelare. Nu har vi spelare som på allvar vill satsa på handbollen och utvecklas som spelare.

Flera talangfulla finska spelare har skrivit på för svenska klubbar, vilket förhoppningsvis kommer att utveckla handbollen i grannationen.

– Vi har fått spelare till svenska serier, vilket är positivt. I Sverige och Norge är nivån bättre, träningen hårdare och det bjuds på högklassiga matcher hela tiden. Det utvecklar helt säkert, säger Suoraniemi.

Nästa uppgift för Finland är VM-kvalet som inleds i höst.

Relaterade artiklar