Laddar

Succén lockar deltagare från hela landet: ”Vill släppa fram den nya generationen”

Det stora trycket gör att satsningen kan utökas.

delningar

I kväll är det säsongspremiär för Halmstad comedy lovers stand upThe Dubliner.

– Det känns jättekul. Jag ser fram emot det här året extra mycket. Det har varit stort tryck både bland Halmstadbor att komma och kolla och bland komiker att vara med, så det känns verkligen jättekul, säger Felix Fallkvist, som är grundare, arrangör och vanligtvis även konferencier, till 24Halmstad. Felix driver Halmstad comedy lovers tillsammans med sin bror Daniel Fallkvist.

Under tisdagen sker alltså säsongspremiären, där publiken kommer att få se åtta komiker och en konferencier på scenen.

– Vanligtvis brukar det vara sex komiker som uppträder vid varje tillfälle. Men eftersom det har varit så många komiker som har velat komma så kör vi åtta den här gången. Vanligtvis är det jag som är konferencier, men just ikväll har jag en inhoppare i mitt ställe, säger Felix Fallqvist.

 

Foto: Halmstad comedy lovers.

Evenemanget lockar komiker inte bara ifrån närområdet utan från stora delar av Sverige.

– Under premiären så har vi faktiskt inga lokala komiker, utan de kommer från Malmö, Göteborg och Uppsala. Komikerna som är med är inte professionella men ändå etablerade. Vi vill lyfta fram den nya generationen komiker som börjar komma, säger Fallkvist.

Det blir det tredje året som klubben kör stand up på The Dubliner. Tidigare har man kört vid ett tillfälle varje månad. Fallkvist avslöjar att det nu kan bli oftare än så, då intresset är så stort.

– Klubben har fått ett väldigt gott rykte. När komiker frågar varandra om bra ställen att uppträda på så kan man höra kommentarer som: En av Sveriges bästa publiker finns i Halmstad.

– Det är väldigt kul att de tycker om Halmstad så mycket, säger Felix Fallkvist.