Succé för läger: "Det har gått superbra"

Sommarjobbarna är ansiktet utåt.

delningar

Förra veckan drog Stadium Sports Camp i Halmstad i gång igen och drygt 1 200 barn och ungdomar har anmält sig till lägret. Lägret är ett sport- och upplevelseläger som har som mål att aktivera ungdomar.

– Det har gått superbra. En jättebra sommar, den här veckan har det blåst mycket så man kan inte ha allt öppet men förra veckan var magisk, säger Kim Karlsson, ansvarig för Stadium Sports Camp till 24Halmstad.

Foto: Stadium Sports Camp

Det är ett tvådelat läger med ett dagsläger för barn mellan 7 till 10 år samt ett för barn mellan 11 till 14 år som övernattar. Barn från hela Sverige har kommit för att besöka lägret men i år har man även deltagare från bland annat Frankrike och Rumänien.

Fotbollen är störst med flest deltagare men många vill även prova på multi, där man får prova på olika sporter, samt gymnastik.

– Syftet är att vi vill gynna det lokala föreningslivet då varje sport drivs av en förening. Det gynnar de lokala föreningarna om man går plus, säger Kim Karlsson.

Foto: Stadium Sports Camp

Cirka 100 stycken gymnasieungdomar jobbar även på Stadium Sports Camp. Där driver de bland annat serviceenheterna, kiosk och fritidsgård.

– Det är sommarjobbarna som är ansiktet utåt, säger Kim Karlsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar