Laddar

Studenter till drönarfinal i öknen: ”Är lite nervöst”

Nu tar de projektet utomlands.

delningar

Den 15-17 maj kommer sex studenter från högskolan i Halmstad delta i en drönartävling bortom Sveriges gränser, nämligen i Arizona, USA.

Studenterna som har skapat drönaren läser på olika tre olika ingenjörsutbildningar, som alla har haft sin roll i skapandet av drönaren, nämligen mekatronikingenjörs-, dataingejörs-, samt elektroingejörsutbildning

– Det har varit oerhört lärorikt att jobba tillsammans! Tävlingsreglerna har gett oss så specifika förutsättningar och ramar, så målet har hela tiden varit tydligt. Samtidigt har det inneburit att vi arbetat i princip dygnet runt de senaste veckorna, säger Anders Bogga i ett pressmeddelande till Högskolan i Halmstad.

 

Foto: Louise Wandel

Patrick Karlsson, en av studenterna på dataingenjörsutbilningen tycker att han lärt sig mycket från sin utbildning och ser fram emot att få tävliga i USA.

– Platsen i finalen var ett fint kvitto på allt vi har lärt oss under åren på Högskolan. Nu vill vi såklart även lyckas bra i finalen, på plats i öknen i Arizona. Det är lite nervöst men det ska bli mycket spännande! säger Patrick Karlsson i pressmeddelandet.

Tävlingen kommer gå ut på att drönaren ska kunna flyga och identifiera en helt annan drönare och transportera den drönaren till en utsatt plats.

Text: Jonas Skytt

Relaterade artiklar