Studentbalens toksatsning – skolorna slås ihop

Blivande studenten: "Kommer bli jättelyckat".

delningar

Sätt på dig balklänningen eller finskjortan och spänn fast säkerhetsbältet, för ni åker vi! Vi talar givetvis om studentbalen 2019, där en lång bilkortege tar Halmstads blivande studenter ut till den röda mattan på Hotel Tylösand.

Traditionen är en mångårig sådan och har blivit ett uppskattat inslag, även för dem som inte tar studenten. Och för dem som kan sin studentbal vet att balen arrangerats under två dagar, då skolorna varit uppdelade. Nytt för i år är att skolorna genomför balen tillsammans under en och samma dag.

– Varje skolas studentkommittés tyckte det var en bra idé och föreslog det för Nöjet (som arrangerar balen). Det fanns aldrig några tvivel om att det inte skulle kunna gå. Det mottogs positivt och nu ska det bli otroligt kul att få ha balen tillsammans med alla skolor, säger Julia Johansson, balansvarig på Sannarpsgymnasiet.

Nöjet har tillsammans med skolornas studentkommittéer och Hotel Tylösand styrt upp, så att 770 "sistaklassare" kan få en helkväll tillsammans den 6 juni. Redan klockan 15 påbörjas påsläppet på röda mattan som pågår fram till cirka klockan 18.30. För allmänheten kan det därför vara bra att känna till att Tylösandsvägen kommer vara hårt belastad under torsdagseftermiddagen. Behöver man ta sig till Tylösand, rekommenderas en rutt via Frösakull och Tångvägen för att komma ner till området.

Foto: Carolin Orädd/Nöjet.

Först ut på röda mattan är eleverna från Sannarps- och Kattegattgymnasiet vid 15-tiden. Sedan är det eleverna från Sturegymnasiet, LBS, Aspero, Drottning Blanka och Praktiska gymnasiets tur vid 17.30-tiden. När balgästerna tagit sig över den röda mattan, finns det möjligheter för fotografering under tiden som minglet pågår. Därefter är det dags att slå sig till bords.

Balansvariga på Sture- och Sannarpsgymnasiet medger att det varit mycket att fixa inför balen. De ansvariga är rörande överens om att bordsplaceringarna varit ett stort projekt.

– Eleverna har fått anmäla sig via ett sms där också önskemål om bordskamrat har angetts. Det har varit trixigt att få till allas önskemål men vi tror att alla kommer bli nöjda, säger en av Sturegymnasiets balansvariga, Linnea Hansson.

Efter att middagen avnjutits väntar dans i Kongresshallen. Då förflyttar sig Sturegymnasiet och friskolorna sig från restaurangen till Kongresshallen, där de slås ihop med Sannarps- och Kattegattgymnasiet. Vals står på programmet när Strucky Likes spelar låtar i takt dansrytmen.

Foto: Carolin Orädd/Nöjet.

Men dansen är bara början. Festen fortsätter efter att balgästerna tagit trapporna ner till Leifs Lounge. Det är då som partymusiken skruvas upp till max när DJ:n tar över spakarna. När studentbalen avslutas klockan 03 är förhoppningen att samtliga balgäster haft en oförglömlig kväll tillsammans.

– Det ska bli jätteroligt! Nu kan man inte förstå att det verkligen ska hända. Det är helt sjukt att det händer. Jag är helt säker på att det blir jättelyckat och att vi skapar ett minne för livet, avslutar Tilda Holmgren Nilsson, balansvarig på Sturegymnasiet.

FAKTA

Här är allt du behöver veta om Studentbalen 2019: Programmet: Klockan 15–16.30: Påsläpp på röda mattan. Kattegatt- och Sannarpsgymnasiet börjar, därefter tar Sturgeymnasiet och friskolorna över från klockan 17.30. Efter röda mattan är det mingel och bubbel i Hall of Fame, då är det också möjligt för fotografering. Middagarna hålls i Kongresshallen samt restaurangen (mer info på plats). Till förrätt serveras dumplings med kryddbakad spetskål, glasnudelsallad, yuzudipp, spicymayo och grillad kronärtskocka. Huvudrätten består av gårdskycklingbröst från Bjäre med sommarprimörer, chilibearnaise, rödvinssås och rostad färskpotatis med ramslök. Middagen avrundas med en chokladmousse med jordgubbskompott, jordsgubbscrunch och vaniljmaräng. Efter middagen till cirka 23.30: Livebandet Strucky Likes framträder i Kongresshallen. Klockan 00–03: Nattklubb på Leifs Lounge. Observera att tiderna är cirkatider!

Viktigt att hålla koll på: - Glöm ej ha er billapp synligt! - Vägarna spärras av för allmänheten runt Hotel Tylösand vid 14.00. - Ät en ordentlig frukost och lunch samt drick mycket vatten!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar