Struntade i bokföringen – SD-politiker döms

. - Foto: Mostphotos

En politiker i Halmstad har under fem år struntat i att bokföra affärerna i sitt förra bolag.

delningar

Det var under 2012 som politikern i Sverigedemokraterna i Halmstad startade bolag. Redan efter fem år valde den verksamma politikern att avveckla bolaget. Nu menar Ekobrottsmyndigeten att politikern inte har bokfört sin affärshändelser i bolaget, under tiden som det varit aktivt. Affärer som rör en omsättning upp till 3,7 miljoner kronor.

Ekomyndigheten menar att politikern ska fällas på nio punkter och dömer nu den förre näringsidkaren till villkorlig dom och 80 dagsböter. Brottet rubriceras som bokföringsbrott och den totala summan för dagsbötern uppgår till 36 000 kronor.

24Halmstad har pratat med Fabio Ishaq, ordförande för SD i Halmstad, gällande domen. Han säger sig ännu inte ha tittat på domen, men förklarar att han pratat med personen.

– Vi har pratat och vad vi kan utgå ifrån har han enbart skadat sig själv, alltså inga leverantörer eller liknande som inte fått utbetalningar. Givetvis är det här inte bra, men vi kan inte skada en persons psyke utifrån vad media skriver eller vad denne själv säger till oss. Utan nu får vi först sätta oss in ärendet innan vi tar ett beslut hur personens framtid ser ut i vårt parti, säger Fabio Ishaq och fortsätter:

– Förundersökningsprotokollet är beställt. I väntan på det utreder vi ärendet så gott det går. Ett styrelsemöte kommer att äga rum den 1 april där den dömde är kallad. Vi hoppas dock kunna ha nått en lösning med denne innan styrelsemötet. Vi vill inte förhasta något, utan nu handlar allt om att tillväga gå på ett professionellt sätt.

24Halmstad har sökt personen i fråga för en kommentar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar